Magazin
158 ogledov

Ko kuža kašlja, ga ločite od drugih

kuža Shutterstock
Če kužni kašelj spremljata izguba apetita in apatičnost, takoj k veterinarju.

"V našem naselju spet razsaja kužni kašelj. Pozivam vse lastnike bolnih psov, naj pse, dokler so ti bolni, ločijo od drugih, bolni psi pa naj malo več počivajo, ne pa da brez nadzora tekajo naokoli," se je potožila bralka Maja. Kužni kašelj je obolenje zgornjih dihal, ki se najpogosteje pojavlja v začetku poletja in jeseni. Bolezen običajno izbruhne nenadoma, s kašljem, ki je lahko tako močan, da se pes dobesedno davi in na koncu pogosto tudi bruha. Kašelj se pojavi zlasti med jedjo in na sprehodu, če psa povlečete za ovratnico. Če je pes aktiven in ima apetit, je bolezen milejše oblike in običajno preneha po enem tednu. Če pa pes poleg kašlja tudi sope, ne je in postane apatičen, ga takoj odpeljite k veterinarju.

Trpotčev sirup bo ublažil kašelj

Za lajšanje kužnega kašlja v milejši obliki bo psu pomagal trpotčev sirup. Pes naj več časa počiva, ko se z njim odpravite na sprehod, pa ne uporabljajte ozkih, oprijetih ali zateznih ovratnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.