Magazin
3123 ogledov

Kako pravilno postaviti lučke na novoletno jelko

Božične lučke Žurnal24 main
Božič in prednovoletni čas prineseta tudi okrasitev naših domov z lučkami. Ni torej presenetljivo, da je po Googlovem seznamu med najpogostejšimi vprašanji v Veiki Britaniji tudi to, kako pravilno postaviti lučke na božično drevo.

O tem, kakšno okrasitev želite, morate razmišljati že pri nakupu lučk. Oblikovalka Zoe Bradley, ki je letos okrasila hotelsko božično drevo v London Edition pravi, da je potrebno pomisliti na atmosfero, ki jo želite ustvariti in ali želite tople ali hladne tone.

Notranji oblikovalec Russell New pojasnjuje, da delujejo bele lučke ledeno in sodobno, topla bela barva pa je tradicionalan in daje bolj mehak učinek. Pri nakupu morate upoštevati tudi višino drevesa, saj mora biti na večjih srečicah več lučk.

Blizu vtičnice, od spodaj navzgor

Ko razmišljate o tem, kam boste postavili drevo, imejte v mislih tudi, kje je vtičnica. Strokovnjaki svetujejo, da okrasite drevesce, ki je odmaknjeno od stene. Potisnite ga ob steno ali v kot šele tedaj, ko boste zaključili z okraševanjem. Lučke pa imejte skrbno shranjene v zvitku in jih počasi razpotegnite okoli dreveščka.

Lučk ne polagajte le na konice vej, ampak po celotni dolžini vejic. Za lepše drevo začnite tik ob deblu drevesa, kabel z lučkami povlecite vzdolž vejice, nato pa ga znova napeljite proti deblu. Tako nadaljujte v krogu, dokler ne pridete do vrha.

Za takšno tehniko boste porabili nekoliko več lučk, ampak bo učinek veliko lepši, saj boste s tem dali globino drevesu, pa tudi dekoracijo boste bolje videli.

Če imate umetno drevo, pa lučke namestite samo na konice vej, saj so te smrečice bolj enakomerno oblikovane.

Ko dajete lučke na drevo, morate začeti od spodaj, lučke pa morajo biti prižgane. Če bodo lučke predolge, pojdite do vrha in nato spet dol. Prav tako morate vsake toliko časa stopiti stran od drevesa in preveriti, ali ste jih postavili prav.

Ko krasite drevešček z lučkami, imejte v mislih, da v tem primeru ne velja rek: "Manj je več."

 

Jungle vibes @sexysteen

A post shared by jessica kim (@jessica_jkim) on

Komentarjev 3
  • mefisto 07:03 17.december 2018.

    V Sloveniji ne krasim novoletnih jelk, temveč božična drevesca.

  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 20:01 16.december 2018.

    bedni ste