Magazin
37 ogledov

Kako vzgojiti srečnega otroka

mama otrok Shutterstock
V teh časih je na forumih in spletnih straneh mogoče najti cele sezname nasvetov o tem, kako vzgajati otroka. A vi in vaš otrok bosta o tem vedela največ.

Prvi korak: prenehajte poslušati vsako mamico, ki jo srečate, in prenehajte brati spletne forume. Raje se posvetite svojemu otroku in poslušajte njega. Držite se nekaj kratkih pravil, ki jih lahko prilagajte sami sebi.

O vzgoji se redno pogovarjajte s partnerjem

S svojim partnerjem se čim prej dogovorita, kako bosta vzgajala otroka, in se tega držita oba. Pri vzgoji se podpirajta in se ves čas pogovarjajta, predvsem pa ne smeta popuščati in spreminjati navad. Svoja videnja in hotenja si zaupajta pri vsaki fazi vzgoje.

Previdno pri upoštevanju nasvetov

Ko dobite otroka, se najde cel kup ljudi, ki imajo takšne in drugačne nasvete o vzgoji. A navsezadnje je otrok vaš, zato se vi odločite, katere nasvete boste upoštevali in katere ne. Nihče vas ne more prisiliti, da bi sledili napotkom mame ali zdravnika; nanju se obrnite, ko boste imeli kakšno vprašanje. Sicer pa boste kmalu ugotovili, čigave nasvete je pametno upoštevati in čigavi so iz trte zviti.

Zaupajte svojemu materinskemu čutu

Zaupajte svojim občutkom in počnite to, kar se vam zdi prav. Tudi če ste v dvomih, saj se boste le tako naučili, kaj ustreza vašemu otroku in kaj ne. Dokler počnete to, kar je najboljše za vašega otroka, ste na pravi poti.

Ljubezen in skrb sta najpomembnejši

Svojemu otroku ponudite brezpogojno ljubezen in skrb, hkrati pa nanj prenesite dobre navade in vrednote. Z njim poskušajte preživeti čim več časa, čeprav ste morda polno zaposleni. Vaš otrok naj prejema vašo polno pozornost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.