Magazin
332 ogledov

Nasveti za nepozabno zabavo za dojenčka

otrok zabava dojenček Shutterstock
Zabave za dojenčka ali "baby shower" so čez lužo zelo popularne, vse bolj pa se uveljavljajo tudi pri nas. Za vas imamo nekaj nasvetov, kako bodoči mamici pripraviti nepozabno "bejbi žurko".

Otroška znamka Johnson's je zbrala nasvete, kako organizirati nepozabno zabavo za dojenčka, ki je bodoča mamica še dolgo ne bo pozabila. Organizatorka mora slediti preprostim korakom:

Rezervirajte datum

Najprej morate preveriti, kdaj ima bodoča mamica čas. Povprašajte jo tudi, ali si želi zabave pred ali po rojstvu. Nosečnost je lahko težka, zato ji pred rojstvom morda ni do tega, da bi se zabavala.

Sestavite seznam gostov

Bodite pozorni, da so povabljene vse njene dobre prijateljice in sodelavke. Ne omejite se samo na mamice, povabite tudi tiste, ki (še) nimajo otrok.

Obdarite jo z uporabnimi darili

Zabava za dojenčka je v prvi vrsti namenjena zabavi in seveda temu, da bodočo mamico obdarite s stvarmi, ki jih bo potrebovala pri negi otročička. Gostom pošljite seznam predlogov, na njem pa naj bodo otroška kozmetika, oblačila, igrače in podobno. Poskrbite tudi, da se darila ne bodo podvajala, zato bodite v kontaktu z vsemi gosti.

Priskrbite udoben kavč ali dva

Zabava ne sme biti preveč stresna za bodočo mamico, zato naj se ne odvija na njenem domu. Poiščite ustrezno lokacijo, povprašajte prijatelje, kdo bi bil pripravljen za eno popoldne posoditi dnevno sobo. Potrebujete le še udoben kavč, na katerem bo sedela mamica.

Hrana z vseh koncev

Za takšne zabave so najboljši manjši prigrizki. Goste prosite, naj vsak prinese krožnik svoje specialitete, in tako boste imeli več različnih prigrizkov, v katerih boste lahko uživali. Ne pozabite na torto!

Ne pozabite na okraske

Prizorišče dogajanja okrasite z nežnimi rožami in svečami. Če spol otroka že poznate, prostor okrasite v takšnem vzdušju.

Poskrbite za smeh

Da vam ne bo dolgčas, se igrajte različne igrice. V starih revijah poiščite fotografije nosečih zvezdnic, prepognite jim glavo in potem ugibajte, kdo je kdo. Ali pa naredite seznam 20 imen za dečka in 20 za deklico. Tistemu, ki bo uganil ime otroka, obljubite nagrado.

Sprostite se

Kot organizatorka ne bodite ves čas na trnih, če vse poteka, kot mora. Ko bodo gostje prišle, se samo še sprostite in uživajte v prijetni družbi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.