Magazin
229 ogledov

Kdaj mu ne poslati sms-a

Ji bo žal, ker mu je pisala? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ste že kdaj obžalovali poslana sms-sporočila? Pred naslednjim prelivanjem in tipkanjem svojih čustev na tipkovnico vašega mobilnika raje trikrat premislite.

Preprosta elektronska sporočila so postala velik del osvajanja in mnogi trdijo, da sporočila med mnogimi pari prevladujejo nad telefonskimi klici. Zastrašujoče ali ne, so sms-i postali velik del našega vsakdana. Zato za mnoge nimajo več pomembne teže in vrednosti, a lahko z njimi vseeno prestrašimo marsikaterega fanta. "Občutijo velik pritisk, da morajo takoj odgovoriti," je mnenja strokovnjakinja medsebojnih odnosov Arlene Krieger. Kdaj se morate še posebej izogniti pošiljanju sms-ov?

 

Po le nekaj zmenkih. Je že res, da je zelo mamljivo kontaktirati fanta po neverjetnem zmenku, a psihologinja Diana Kirschner svetuje, da se uprite gorečnosti. "Naučite se, da je bolj vznemerljivo, če on lovi vas in ne vi njega," pravi.

 

Ko ste pijane. Ker prek telefona fant ne more videti vašega stanja, je bolje, da se v alkoholiziranem stanju izognete pošiljanju sms-ov – še posebno tistih, v katerem mu predlagate, da se čim prej vidita.

 

Ko ste jezne. Zoprno je, ko čakamo na njegov klic, a sms-i v stilu "Zakaj nisi poklical?!?" bodo razkrili vašo negotovost. Jeznih sporočil se izogibajte tudi, ko ste že v razmerju. Prav tako se je pametno izogniti sarkastičnim sporočilom, ki jih fantje resnično ne marajo.

 

Ko se trudite biti smešne. "Prisilna duhovitost lahko velikokrat izpade precej vulgarno," pravi Kirschnerjeva. Fant namreč lahko sporočilo prebere in razume povsem dobesedno, kar pa ni bil vaš namen.

 

Če ste mu danes že pisale. V resnem razmerju vas bo verjetno zamikalo s partnerjem deliti prav vse dogodke, ki so se vam zgodili v enem dnevu. A fantje imajo raje hitro obnovo dneva kot pa vsakourne sveže informacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.