Magazin
28 ogledov

Knjige ustvarijo romantičen dom

Naredite si domačo knjižnjico. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
S knjigami lahko ustvarite prav poseben ambient vašega doma.

Vaše stanovanje lahko s pomočjo knjig in njihovo razporeditvijo deluje romantično. Ni potrebno, da knjige zlagate po velikosti in barvi, prav tako ni nujno, da so zložene le na knjižnih policah. Če živite v majhnem stanovanju, jih namesto na police postavite v prazen prostor, kjer ni nobenega kosa pohištva. Navdih, ki ga dajejo knjige, ne bo nikogar pustil ravnodušnega, vaš dom pa bo edinstveno urejen.

Sproščeno
Če knjige zlagate le na police, bo dobro delovala kombinacija zaprtih in odprtih polic. Steno obarvajte s temno barvo, s čimer boste dosegli učinek globine, pa tudi knjige bodo bolj izstopale. Ni potrebno, da knjige postavljate v povsem strogi vrsti, razporedite jih navpično in vodoravno, kar bo dalo vtis ležernosti.

Domača knjižnjica
Naredite manjšo domačo knjižnico, ki je lahko v spalnici, dnevni sobi ali domači pisarni. Tja si namestite udoben naslonjač in se potopite v branje. Ni nujno, da knjižna polica zavzema osrednje mesto, lahko jo postavite pod stopnice in ob steno ali pa v kot med oknoma, kjer bodo knjige zamenjale sliko.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.