Magazin > Lepota & telo
94 ogledov

10 skrivnosti uspešnih žensk

ženska Shutterstock
Uspešne ženske znajo krmiliti med družino in kariero, kljub natrpanemu urniku pa si na urniku označijo tudi čas, rezervirati le zase.

Le kako jim uspe? Verjetno z desetimi skrivnostmi, ki se jih držijo na poti do uspeha. Spoznajte jih.

S strastjo

Slavna plesalka Twyla Tharp v svoji knjigi Kreativna navada (The Creative Habit) piše, da nič ni vredno dovolj, če tega ne počnete s strastjo. Če strasti ni, je motivacija manjša, moč za premikanje meja pojenja, prav tako želje po ustvarjanju nečesa novega. Naj bo strast do dela, če se le da, vedno prisotna, le tako boste lahko uspešni.

Pozabite na popolnost

Raziskave so pokazale, da težnja k popolnosti pripelje do velikega nezadovoljstva in izgube energije, piše Huffington Post. Uspešne ženske pravijo, da od sebe in drugih ne pričakujejo popolnosti, ampak predvsem to, da je delo korektno opravljeno v roku.

Vodja je biti lažje

Veliko žensk na visokem položaju poudarja prednosti, ki so z njem prišle in ne le povečane obveznosti in odgovornost. Če ste na višjem položaju imate praviloma več kontrole in več možnosti, da delavno okolje spremenite tako, da bo vam in vašim zaposlenim prijetnejše, pravijo.

Podpora partnerja

Podpora partnerja je še kako pomembna. Uspešnost v službi in težave doma praviloma ne gredo skupaj, zato veze žensk s kariero, če niso trdne in predane, hitro razpadejo. Večina uspešnih žensk ima zato parterja, ki ženino kariero podpira ali pa so samske.

Zaupajte vase

Ustanoviteljica USA Network, Kay Koplovitz, pravi, da je potrebno vase verjeti in si popolnoma zaupati, sej boste le tako dosegli to, kar želite in za kar se trudite. Poleg tega je pomembno, da se ne pustite zmesti preprekam, ki se pojavijo na poti do uspeha.

Tvegajte

Le tako boste profitirali. Uspešne ženske ne sprejemajo neopaznih odločitev, ne bojijo se tvegati, kadar je to potrebno. Bodite pogumni!

Sprejmite neuspeh

Uspešne ženske neuspehov ne doživljajo kot katastrofo in nazadovanje v karieri, ampak kot le še eno izkušnjo več na poti do uspeha. Gotovo ste že slišali zgodbo avtorice uspešnice Harryja Potterja, J. K. Rowling, ki je pred izdajo prve knjige o mladem čarovniku dobila kar 12 zavrnitev.

Bodite aktivni

Kljub zapolnjenemu urniku si vzemite čas zase in za telesno aktivnost. Gotovo ste že opazili, da je večina uspešnih žensk zelo fit? Tek in telovadbo izkoristite tudi za čiščenje frustracij in stresa. S telovadbo se znebite slabe energije in se napolnite z novo.

Spisek brez konca je dovoljen

Ne pustite, da bi vas spisek obveznosti, ki se kar ne končajo, spravil iz tira. Bolj produktivni boste, če se boste zavedali, da nikoli ne boste naredili vsega, kar od vas pričakujejo ali kar ste načrtovali. Zavedati se je potrebno, da se vseh idej ne da izpeljati in da čisto vsi cilji niso dosegljivi. Raje se osredotočite na stvari, ki so realno izvedljive.

Vzemite si čas zase

Veliko uspešnih žensk pravi, da si redno vzamejo čas zase. Ne veste kdaj in kako? Na urniku si vsaj enkrat na teden rezervirajte uro le zase, za sprehod, počitek ali lenarjenje. Če res ne gre drugače, se med časom zase odpravite na telovadbo ali tek, na kavo s prijateljico ali na obisk k mami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.