Magazin > Lepota & telo
18 ogledov

10 sovražnikov maščob

Preproste za pripravo in zanimivega videza. (Foto: Shuterstock)
1/10
Žurnal24 main
Obstajajo živila, pri katerih porabite več kalorij, kot jih samo živilo vsebuje. To je načeloma hrana z veliko vitamini in minerali in je primerna kot sestavni del katerekoli diete.

Za nekatera dietna živila velja, da za lastno prebavo potrošijo več energije, kot je vsebujejo sama. Telo se mora bolj potruditi za prebavo in presnovo. Priporočljiva so pri raznih shujševalnih dietah, saj pomagajo pri porabljanju odvečnih maščobnih celic in so znana kot živila, ki topijo maščobo. A čeprav lahko z uživanjem teh živil ohranite lepo postavo brez pretiranih odrekanj, dietologi in zdravniki odsvetujejo, da bi se prehranjevali samo z njimi.

Sadje in zelenjava
Dnevno je priporočljivo pojesti vsaj pet obrokov sadja in zelenjave, če pa boste v te obroke vključevali sadje in zelenjavo, ki za lastno prebavo potrošijo več energije, kot jo vsebujejo sama, bodo učinki kmalu vidni na vaši telesni teži. Pri jedi in tudi pri pripravi hrane je vsekakor potrebna zmernost. Upoštevajte tudi, da pri pripravi raznih zelenjavnih prilog ali katerekoli druge jedi pogosto pretiravamo z maščobami, ki naredijo jed preveč kalorično. Če imate težave s težo, maščobna živila raje zamenjajte z lahkimi in zdravimi nadomestki, eksperimentirajte z začimbami in tako ohranite zdrav in lahek obrok.

Živila, ki za lastno prebavo potrošijo več energije, kot je vsebujejo sama, si oglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.