Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

500 evrov za nasmeh

Zunanji dejavniki, ki vplivajo na obarvanost zob, so cigarete, kava, čaj, rdeče Žurnal24 main
Si želite bleščečega nasmeha, kot ga imajo zvezde? Rešitev je kemično beljenje zob.

Obarvanost zob
Za beljenje zob se lahko odločite, kadar kateri od njih zaradi bolezni ali zunanjih dejavnikov postane vidno temnejši od drugih in kazi nasmeh, lahko pa se odločite tudi za beljenje celotnega zobovja.

Dva načina beljenja
Pri prvi metodi jih belimo v zobozdravstveni ordinaciji, kjer zobozdravnik nanje nanese visoko koncentrirano belilo. Med samim potekom lahko pride do skelenja v zobeh, še nekaj časa po beljenju pa lahko ostanejo občutljivejši. Pri drugi metodi se iz umetne mase izdela posebna šablona, ki se namesti na zobe. Pacient dobi belilo in šablono za domov. Zvečer v šablono nanese belilo in jo namesti na zobe ter jo ima v ustih čez noč – toliko ur kot določi zobozdravnik. Belilne raztopine so v tem primeru manj koncentrirane. Zobozdravniki se točnejšim napovedim, kako dolgo bodo vaši zobje ostali takšni, kot so takoj po beljenju, radi izognejo.

Posebne paste
Pri mehanskem beljenju zob gre za odstranitev zobnih oblog in obarvanosti s pomočjo komercialnih belilnih sredstev (posebnih zobnih past), ki jih je mogoče kupiti v trgovinah. V teh pastah so trdi delci, ki med ščetkanjem drgnejo zobno površino. Na ta način se za odtenek ali dva učinkovito odstrani zunanja obarvanja, ki jih povzročita hrana in kajenje. Vendar pa zobozdravniki opozarjajo, da se pri pogosti uporabi teh sredstev tanjša skleninski plašč zoba, zato je bolje po teh pastah poseči največ dvakrat na teden. Za učinkovitejše odstranjevanje zobnih oblog pa je treba skrbno izbrati tudi zobno ščetko, ki bo najprimernejša za vaše zobe in dlesni.

Zunanji dejavniki, ki vplivajo na obarvanost zob, so cigarete, kava, čaj, rdeče vino in tudi nekatera zdravila.

Cene v ordinacijah:

• BK Studio (Moravske Toplice): okrog 500 evrov
• Zobna ordinacija Fabjan (Ankaran): 500 evrov
• Lepotni studio Lipofit (Ljubljana): 290 evrov
• Ran zobozdravstvena dejavnost (Škofja Loka): 600 evrov


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.