Magazin > Lepota & telo
8025 ogledov

6 tipov glavobolov

bolečina aspirin Aspirin
Glavobole lahko razlikujemo po mestu, kjer se pojavi najbolj izstopajoča bolečina.

1. Glavobol na temenih, na predelu pred ušesi

Migrena, ki se pojavlja na temenih, je lahko izjemno naporna in ponavadi traja do 72 ur. Vzemite tablet proti glavobolu takoj, ko se pojavijo prvi simptomi in mirujte v temačni ter tihi sobi.

2. Glavobol, ki nam zaobjame zgornji del glave

Glavobol, ki nam zaobjame vrhnji predel glave, daje občutek, kot da bi na omenjeni predel nekdo položil obroč. Največkrat se ta vrsta glavobola pojavi zaradi stresa in priporočljivo se je naspati ter se spočiti.

3. Glavobol na enem licu in enem očesu

Glavbol, ki se nam pojavi na področju ličnic in se preseli še na področje enega očesa, ja lahko zelo intenziven in traja od dveh tednov do meseca dni. Bolečina se ponavadi pojavi v istem predelu dneva ali noči in v večini primerov traja med pol ure do treh ur. Tisti, ki trpijo za omenjeno obliko glavobola, je bolje, da se premikajo, za razliko od tistih z migreno, za katere je priporočljivo, da mirujejo. Običajno nam iz tiste strani nosu, kjer je prisoten tovrsten glavobol, tudi kaplja.

4. Bolečina v čelnem predelu

Do glavobola na področju čela ponavadi pride zaradi vnetja sinusov. Pri tem nam lahko pomaga inhalacija in prhanje s toplo vodo.

5. Bolečina na zadnjem delu glave (ob vratu) in na temenu

Ta vrsta glavobola se ponavadi pojavi zaradi predolgega sedenja ali sedenja v neprijetni pozi. Pomaga, da se malo pretegnete in vdahnete svež zrak. 

6. Bolečina na celotnem področju glave

V primeru celostnega glavobola, pri katerem čutimo bolečino v ušesih, na licih in čeljustih, je priporočljiv obisk zdravnika. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.