Magazin > Lepota & telo
105 ogledov

Bi si jih podaljšali tudi vi?

Nega, nega in še enkrat nega je vse, kar potrebujejo podaljšani lasje. Žurnal24 main
Danes kratkolaska, jutri že dolgolaska, včasih neuresničena želja vsake deklice, danes pa trend, ki ne ugasne – podaljševanje las je še zmeraj "in".

Če si boste tudi vi zaželeli postati dolgolaska, vas bodo povabili v salon na strokovno svetovanje, kjer bodo ocenili strukturo in kakovost vaših las. Ker za podaljševanje ali zgoščevanje las niso primerni vsi lasje, se postopek odsvetuje tistim, ki imajo zelo mehke, šibke in izpadajoče lase. Strokovnjaku boste zaupali svoje želje, ta pa bo na podlagi strokovne ocene naročil za vas najprimernejše podaljške, na katere je navadno treba čakati do pet dni.

Postopek
Postopek pritrjevanja lasnih podaljškov je dolgotrajen, saj se vstavlja pramen za pramenom. Torej je čas, ki ga boste preživeli v salonu, odvisen od gostote las in od tega, ali si boste lase podaljšali ali zgostili. Najpogosteje traja okoli pet ur. Lasni podaljški se s posebnim aparatom s kleščami pritrdijo na lase, pri čemer vroč spojček, ki podaljške pritrdi na lase, ne poškoduje naravne strukture las. Ko je postopek končan, sledi barvanje las in oblikovanje pričeske.

Naravni ali umetni?
V naših salonih vedno uporabljajo le podaljške iz naravnih, azijskih las, saj je ta struktura las po debelini najbolj podobna našim.

Za ravne in kodraste

Lase si lahko podaljšajo ali zgostijo tudi ženske s kodrastimi lasmi, saj poleg ravnih obstajajo tudi kodrasti podaljški.

Nega
Frizerka Alisa iz frizerskega Studia S4 svojim strankam svetuje vsakodnevno nego, ki poleg umivanja las vključuje tudi redno razčesavanje s posebno krtačo z naravnimi ščetinami, ki je primerna prav za lasne podaljške. Ker so podaljšani lasje naravni, jih lahko negujete z lasno kozmetiko, ki ste je že vajeni, le pri balzamu bodite pozorni, da ga ne nanesete na lasišče. S tem preprečite nastanek morebitnih vozeljčkov, ki pa se jih po nastanku le s težavo znebite. Prav zaradi tega je priporočljivo, da se v salon vrnete enkrat na mesec, kjer vam bodo počistili morebitne vozličke.

Dolgi lasje za vedno?
Seveda tudi lasni podaljški niso večni. Res je, da se lepo negovani podaljški obdržijo dlje, vse pa je odvisno tudi od tega, kako hitro vam rastejo lasje. Ker podaljški rastejo skupaj z naravnimi lasmi, jih je ponavadi treba odstriči takrat, ko postanejo drobni spojčki vidni in moteči, kar pa je najpogosteje po šestih mesecih.

In cena
Koliko boste odšteli za lasne podaljške, je odvisno od tega, kako goste lase imate, kako dolge podaljške želite in od tega, ali želite lase podaljšati ali zgolj zgostiti. Če se odločite za slednje, boste odšteli okoli 300 EUR, klasično podaljševanje las z dolžino do polovice hrbta vas bo stalo okoli 500 EUR, tiste, ki se odločijo za ekstremno dolge lase, pa bodo morale v žep poseči malo globlje, saj cena lako naraste tudi do 1500 EUR.

Tudi moški bi jih imeli

Za lasne podaljške pa se zanimajo tudi moški. Ponavadi bi si lase le zgostili, a je to največkrat nemogoče, saj se za postopek zanimajo moški, ki imajo šibke in izpadajoče lase, lasni podaljški pa se lahko pritrdijo le na zdrave naravne lase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.