Magazin > Lepota & telo
199 ogledov

Bizarna zdravila, ki delujejo

vodka Shutterstock
Kaj imajo skupnega samolepilni trak, vodka, soda bikarbona, svinčnik in ustna vodica? Odgovor je preprost, kot je preprosta njihova raba. Tudi za preprečevanje nekaterih zdravstvenih tegob.

Svinčnik - proti glavobolu

Ko smo živčni, napeti in pod stresom, pogosto podzavestno stiskamo zobe, pri čemer se napenjajo mišice, ki povezujejo čeljust, kar pogosto vodi v glavobol. Da bi to preprečili, preprosto ugriznite lesen svinčnik, ki bo preprečil napenjanje mišic ter glavobol.

Vodka – proti smrdljivim nogam

Vodka vsebuje visok odstotek alkohola, ki uničuje bakterije in glivice, ki prispevajo k slabemu vonju. Vodko nanesite na kos vate in z njo nežno podrgnite po stopalih.

Samolepilni trak – proti bradavicam

Za preprečevanje bradavic obstaja kar nekaj različnih metod. Sežiganje naj bi bilo 60-odstotno uspešno. Če imate težave z bradavicami, preizkusite lepljenje s samolepilnim trakom. Skrivnost je v kemikalijah, ki jih vsebuje samolepilni trak. Po dveh mesecih uporabe naj bi bila metoda 85-odstotno učinkovita. Košček samolepilnega traku prelepite čez bradavico in ga pustite na bradavici vsaj tri dni. Nato odstranite odmrle celice in očistite kožo, postopek ponavljajte, dokler se bradavica popolnoma ne odstrani.

Soda bikarbona – proti okužbi mehurja

Četrtino čajne žličke sode bikarbone zmešajte z dvema litroma vode. Mešanico pijte po požirkih, nekaj dni zapored. Pomagala naj bi pri težavah z mehurjem. Skrivnost je v sodi bikarboni, ki je alkalna in v mehurju preprečuje nastajanje bakterij.

Ustna vodica – proti otiščancem

Neprijetnih otiščancev se lahko znebite preprosto in brez bolečin. Namočite košček vate v ustno vodico in večkrat na dan podrgnite po otiščancu. Ustna vodica bo izsušila neprijetno nadlogo, vi pa se boste izognili bolečinam, ki spremljajo otiščance.

Komentarjev 1
  • LOL-ka 17:16 19.april 2012.

    Na fotografiji za vodko ni vodka, temveč Martini Dry (ali vermut), kateremu dodamo olive.