Magazin > Lepota & telo
345 ogledov

Boste še šli v Starbucks?

Starbucks Starbucks
V pijačah, ki jih lahko kupite v Starbucksu in njemu podobnih ponudnikih, je več sladkorja, kot si lahko predstavljate.

Organizacija Action on Sugar je v Veliki Britaniji na analizo poslala 131 vzorcev toplih pijač, ker jih je zanimalo, koliko sladkorja vsebujejo. Rezultati so jih negativno presenetili, saj se je izkazalo, da je v kar 98 odstotkih primerov vsebnost sladkorja izjemno visoka. V tretjini pijač je bilo enako ali več sladkorja kot v kokakoli. Ena pločevinka te pijače sicer vsebuje devet čajnih žličk sladkorja. 

Najvišjo vsebnost sladkorja so namerili v eni od pijač, ki so na voljo v Starbucksu, kar 25 žličk, so razkrili v podatkih, ki so jih objavili na svoji spletni strani.

Predstavniki organizacije so zgroženi nad rezultati. Upajo, da bo raziskava spodbudila vlado, da bo sprejela ukrepe, ki bodo pripomogli zaustaviti epidemijo diabetesa in debelosti, ki je zajela Veliko Britanijo.

Raziskovalec Kawther Hashem meni, da morajo tovrstne kavarne nemudoma zmanjšati količino sladkorja v teh pijačah, izboljšati označevanje sestavin in ukiniti prodajo izredno velikih porcij. "Tople pijače z okusom bi morale biti občasen priboljšek, ne pa pijača za vsak dan," pravi Hashem.

Iz Starbucksa so se odzvali in napovedali, da bodo do leta 2020 do 25 odstotkov zmanjšali vsebnost sladkorja v pijačah. Obenem pa so poudarili, da svojim strankam nudijo tudi manj sladke in grenke pijače ter naravna sladila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.