Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Celostna body tehnika

Vadba, ki jo za zdaj izvajajo le v Ljubljani in Portorožu, je veliko bolj dinami Žurnal24 main
Pilates body tehnika ima v imenu besedico pilates, a kljub temu z njim nima veliko skupnega.

Pilates body tehnika ima tudi pri nas vse več privržencev, saj gre za intenzivno skupinsko vadbo, ki razvija motorične in kondicijske sposobnosti ter krepi telo. "Edino, kar se povzema iz pilatesa, sta drža in nadzor nad telesom," pravi vaditeljica Barbara Tavčar.

Program se prilagaja
Vadba je primerna tako za rekreativce in osebe v rehabilitaciji kot za vrhunske športnike, saj je pred začetkom nujen pogovor z vaditeljem in pregled, na katerem se ocenijo morebitne fizične ovire. Na podlagi tega vaditelj določi ustrezen vadbeni program, lahko tudi individualni. "Tehnika je zelo kompleksna, ljudje pa se velikokrat ne zavedajo svojih telesnih omejitev," pravi Tavčarjeva.

Vadba za domov
Tehnika temelji na terapevtskem pristopu. "Naš cilj je ljudi ozavestiti, kako lahko kar najbolje shajajo z dnevnimi dejavnostmi, in jim med vadbo dati nekaj pozitivnega za domov," pojasnjuje Tavčarjeva. Gre torej za celostni pristop, katerega cilj je dobro psihofizično počutje, ki vas spremlja cel dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.