Magazin > Lepota & telo
275 ogledov

Citrusi: Katere sorte lahko kupite pri nas?

mandarina Shutterstock
V nekaj večjih trgovinah smo preverili ponudbo in odkrili, da je vsako leto bolj pestra. Sadežev slovenskega porekla tokrat ni bilo pričakovati, saj so citrusi na naših policah uvoženi iz Grčije, Italije, Španije in Izraela.

Kilogram že za 60 centov

Poleg mandarin, pomaranč in limon so nas na policah vseh obiskanih trgovin pričakali tudi bolj eskotični sadeži, na primer sweetie (bistveno manj grenka vrsta grenivke), pomelo, limete, rdeče grenivke in pomaranče.
Cene se od trgovine do trgovine ne razlikujejo bistveno, kilogram pomaranč v povprečju stane slab evro, v sklopu akcijskih znižanj pa jih lahko najdete tudi že za dobrih 60 centov (Tuš, Hofer). Nekaj deset centov višje so cene limon in mandarin ali klementin. Bolj eksotični citrusi so v povprečju za evro dražji.

Ekološke imajo povsod

Nekaj več pa boste odšteli tudi za ekološko pridelane citruse, pri katerih cene dosežejo do dobre štiri evre za kilogram. Presenetljivo smo ekološke citruse našli v vseh obiskanih trgovinah, zato vam po zimsko košarico zdravih vitaminov ne bo treba daleč.

Komentarjev 1
  • Rastok 13:51 13.januar 2013.

    Za moje pojme imajo v Tušu najboljšo ponudbo sadja. Sploh mandarine so super.