Magazin > Lepota & telo
243 ogledov

Devet kul dejstev o limoni

limona Shutterstock
Vaše razmerje z limonami naj ne bo omejeno le na kuhinjo, temveč se skupaj preselite še v kopalnico, kjer vam lahko ta čudovit agrum zelo pomaga pri ohranjanju lepote.

Limone so odličen vir kalcija, vitamina C, magnezija, mineralov in antioksidantov, ki lahko zelo izboljšajo stanje vaše kože, las in nohtov. Spodaj si preberite devet različnih načinov, kako lahko limone uporabite v kopalnici, pri čemer pa morate vedeti, da limonovega soka ni dobro predolgo pustiti na koži, če se izpostavljate soncu.

  • Zdravijo akne in odstranjujejo ogrce. Prerežite limono na pol in si jo preprosto podrgnite po obrazu. Na razrezano limono lahko dodate še nekaj medu za še boljši učinek. Po 10 minutah sperite z mrzlo vodo.
  • Posvetlijo temne madeže in lepotne napake. Z limono lahko učinkovito odpravite brazgotine od aken, temni madeži pa se bodo sčasoma izenačili z vašo barvo kože.
  • Lepo pobelijo zobe. Profesionalno beljenje zob lahko stane pravo premoženje, zato prihranite denar in si kupite nekaj limon in sodo bikarbono. Limonin sok in sodo zmešajte skupaj, mešanico pa na zobe nanesite z vatirano paličko. Po največ eni minuti nežno sperite z zobno krtačko.
  • Rešuje problem mastne kože. Pred spanjem si obraz obrišite z vato, ki ste jo rahlo namočili v limonin sok. Naslednje jutro si obraz dobro sperite z vodo.
  • Lepo posvetlijo lase. Limonin sok dodajte balzamu za lase, nato pa jih dobro razčešite. Izpostavite se soncu za nekaj ur, nato pa lase dobro sperite. Postopek ponovite vsaj enkrat na teden in rezultat bo kmalu viden.
  • Krepijo nohte. Nohte si premažite z mešanico limoninega soka in olivnega olja. To ne bo le okrepilo vaših nohtov, temveč bo tudi odpravilo njihov rumen videz.
  • Pomirjajo lasišče in odpravljajo prhljaj. Lasišče si redno masirajte z mešanico kokosovega olja, olivnega olja, medu in limoninega soka. S tem boste pozdravili suho lasišče in odpravili prhljaj.
  • Zdravijo razpokane ustnice. Zopet potrebujete le polovico limone, ki si jo nežno podrgnite po razpokanih ustnicah. Limonin sok bo odpravil odmrlo kožo, šminka pa se bo zato lažje namazala. Pustite čez noč, zjutraj pa sperite z vodo.
  • Lahko je čudovit gel za tuširanje. Nič ni boljšega od doma narejenih lepotnih izdelkov. Skupaj zmešajte limonin sok, jogurt in olje sivke ali kamilice. Ta mešanica bo učinkovito odstranila umazanijo in bakterije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.