Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Fluorescenčno ličenje

Si upate? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Osemdeseta in devetdeseta so odkrila fluorescenčne barve – z njimi se lahko letošnje poletje tudi naličite! Opazni boste tako podnevi kot tudi ponoči.

Ličila, ki se svetijo pod ultravijolično lučjo in v temi, so bila še pred kratkim redkost, z vrnitvijo stila osemdesetih in devetdesetih let pa so doživela pravi preporod. Brez dvoma so rezervirana za drznejše, popoln videz pa boste dosegli, če jih kombinirate z wayfarerkami, supergami all star in pajkicami.

Od prozorne do živo zelene
Ličila so na voljo v različnih barvnih odtenkih, od najdrznejših barv, ki so zelo opazne tudi sredi belega dne, do nežnih, komaj vidnih odtenkov, ki se razkrijejo šele pod ultravijolično svetlobo diskoteke (ali v temi, potem ko ste bili pod lučjo).

V prahu in kremi
Kupite lahko že pripravljena fluorescenčna ličila (lake za nohte, senčila, šminke) ali pa si jih iz fluorescenčnega prahu pripravite sami. Ličila v prahu so sicer dražja, vendar so vsestranska, saj prah lahko nanesete na lica, oči, ga zamešate v bleščilo ali kremo in tako iz enega izdelka naredite vse, kar potrebujete.

Skrito in zakrito
Odličen način, kako presenetiti z ličenjem, je, da za ličenje uporabite tako barvne kot prozorne odtenke. S prozornimi lahko zanimive vzorce narišete tudi na telo, saj bodo opazni šele na zabavi. Predstavljajte si, kako presenečeni bodo vaši spremljevalci, ko boste nenadoma zažareli v barvah in vzorcih.

Prepustite se domišljiji
Intenzivne barve, letošnja moda in poletna razigranost dopuščajo skoraj vse. Narišite mavrico na veke, zeleno nalakirajte nohte in zamešajte prozoren fluorescenčni prah v gel za lase. Naj vas omejuje le domišljija!

Pozor: visoka obstojnost
Za to vrsto ličil je značilno tudi to, da se izperejo težje kot klasična ličila. Bodite pripravljeni na to, da bodo fluorescenčne sledi na vaši koži ostale še kak dan ali dva po nanosu, zato raje ne načrtujte dveh obiskov diskoteke zaporedoma, če nočete biti drugo noč pod ultravijolično lučjo videti kot pustna maska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.