Magazin > Lepota & telo
3 ogledov

Hladilnik pomaga hujšati

Na najbolj vidne police najbolj zdravo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V trgovinah z živili so "najprestižnejše" police tiste, ki so v višini oči in le malo nižje, saj stvari, ki so bolj spodaj ali čisto zgoraj slabše opazimo in zaznamo. Podobno je v domačem hladilniku.

Kolikokrat se vam zgodi tole: "nekaj malega" bi prigriznili, sprehodite se do hladilnika, ga odprete, "malo pogledate" in zgrabite nekaj za pod zob? Zelo verjetno je, da boste nekaj vzeli ravno s polic, nad katerimi imate najboljši pregled – to pa so ravno police v višini oči. Priložnost pač naredi tatu. Zato ni niti malo vseeno, kaj hranite na teh policah, pravijo strokovnjaki.

Zdravo v višino oči
V hladilniku (enako velja za omaro, ker hranite živila, ki jim ni treba biti v hladilniku, in za shrambo) na police v višini oči zložite zdrava živila:

  • sadje
  • zelenjavo za takojšnje hrustanje: papriko, paradižnik, korenček, stebelno zeleno, koromač, kumare, zeleno solato ...
  • manj mastne mlečne izdelke: skuto, jogurt, sir ...
  • zdrave namaze: sojine namaze, marmelade brez dodanega sladkorja, sirne namaze iz posnetega mleka ...
  • zdrave oziroma vsaj za silo zdrave posladke: sladke jogurte (sadne, kavne, čokoladne, vaniljeve ...), sadno-žitne ploščice, sadne sladice ...

oreške in suho sadje

Nezdravo skrijte
Vse, kar diši po mastnem in nezdravem, skrijte na spodnje police. Še bolje pa bo, če takšnih živil sploh ne kupite. In če imate nizek hladilnik? Zdrava živila
zložite na police v zgornjem del hladilnika. Poskusite torej z "zdravo reorganizacijo" hladilnika in presenečeni boste – nad naslednjim nakupovalnim seznamom in svojim počutjem ter počutjem ostalih družinskih članov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.