Magazin > Lepota & telo
37 ogledov

Hrana za lepo kožo

paprika, paprike
1/8
Žurnal24 main
S pravilno prehrano do lepše kože.

Prvo pravilo lepe in zdrave kože je definitivno zadostno pitje vode. Na dan morate zaužiti vsaj osem kozarcev vode, svetuje strokovnjakinja za lepoto Lana Špital. Voda bo vaše telo in kožo dobro hidrirala ter poskrbela, da bodo hranilne snovi hitreje prodrle v celice, škodljivi toksini pa hitreje zapustili telo.

Pomembni so tudi antioksidanti, ki so eden od ključnih dejavnikov lepe in mlade kože. Največ jih najdemo v borovnicah, malinah, jabolkih in brokoliju. Limone in ostali agrumi so polni vitamina C, ki je prav tako odličen antioksidant. Pomaga pri zaščiti kožnih celic pred UV poškodbami, izboljša videz od sonca poškodovane kože, zmanjša vnetja in hiperpigmentacijo, pospešuje pa tudi produkcijo kolagena, še razlaga Špitalova, ki je poudarila tudi pomen vitamina E, ki ga najdemo v korenju in pomaga pri opeklinah ter izboljšuje njeno vlažnost.

Obstaja še vrsta drugih živil, ki imajo pozitiven vpliv na kožo. Več o tem si lahko preberete v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.