Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Kaj bomo nosili v toplejših mesecih

ženska obleka pomerjanje
1/5
Shutterstock
Zime še nekaj časa ne bo konec, a modni navdušenci so z mislimi že daleč v poletni sezoni. Mi pa pokukajmo, kaj nam prinaša naslednja pomlad.

"Velik trend za pomlad in poletje so črno-beli kosi oblačil; ali kombinacija črne in bele ali pa vzorec sam, na primer črte. Na novo je opaziti azijski pridih; v detajlih in vzorcih, ter volančke, ki tokrat niso nujno romantični," je prihajajočo modno pomlad opisal oblikovalec Matevž Faganel, ki pravi, da bo opaziti veliko kontrastov, grafičnosti in konstrukcije. Kreatorka Maja Ferme dodaja, da se ne bomo mogli izogniti videzu usnja, ki bo prisoten na jaknah, koktajl oblekah, plaščih in tudi na modnih dodatkih, manjkale ne bodo čipke in prosojnost, tako kot Matevž pa tudi Maja opozarja na volančke in igro kontrastov. Pravi, da bodo na račun prišle ljubiteljice kostimov - ti bodo imeli pri močnejših ženskah poudarjena ramena.
Matevž je za kose, ki jih preprosto morate imeti, naštel dobro krojene ozke hlače, ki so navdihnjene iz moške garderobe, črtasto majico in jakno. Priporoča takšno, ki je nekakšen sodoben kimono.

Znebite se pepluma, obdržite moške suknjiče

Oba sogovornika se strinjata, da moramo v omaro zakopati peplum na krilih in oblekah, čeprav ga bomo na slovenskih ulicah najverjetneje še srečevali. "Zaradi časovnega zamika sprejemanja modnih trendov se bo pri nas morda obdržal še letošnjo pomlad," razlaga Maja. Vsekakor pa se držite dobro krojenih suknjičev moških androgenih linij, svetuje Matevž. "Ti so trend tudi to sezono."

Modni oblikovalec, čigar kose med drugim nosita tudi nekdanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in pevka Hannah Mancini, je za prihajajočo pomlad podal še en splošen nasvet: "Pomembno je poznati svoj stil in v tega vpeljati modne trende različnih sezon. Pri nakupovanju razmišljajte za naprej, ne samo za danes. Kvaliteta traja dlje, kot kvantiteta."

Sicer pa Matevž za svojo kolekcijo M*Faganel za pomlad-poletje gradi zgodbo na moderni romantiki, grafičnosti, sproščeni in seksi eleganci, Maja pa je v kolekcijo Maja Ferme Fashion za pomlad-poletje zajela vse naštete trende.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.