Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Kaj nas čaka na prvem tednu mode

Nina Šušnjara
1/13
Saša Despot
Slovenske modne oblikovalce prihodnji teden čaka predstavitev na prvem tednu mode pri nas. Pred velikim dogodkom smo se z njimi dobili na prijetnem zajtrku, kjer so nam namignili, kaj bomo videli na modni brvi.

Na poznem zajtrku smo se družili z Nino Šušnjara, Majo Ferme, Uršo in Tomažem Dražem, Alenko Globočnik, Jeleno Leskovar, Matevžem Faganelom, Sanjo Grčič, Simono Muc, Jeleno Proković in Aleksandro Brlan. Ti bodo s še šestimi modnimi oblikovalci prihodnji teden svoje kreacije predstavili na modni brvi v Kinu Šiška.

"Bil je že skrajni čas, da Ljubljana dobi teden mode. Upam, da bo to postala tradicija, ki se bo razvila v pravi teden mode, ki bo trajal sedem dni in ne samo dva," nam je povedal Matevž Faganel, ki je v novo kolekcijo ponesel geometrijo. "Moja kolekcija je zelo ženstvena, ki se igra z moškimi kontrasti. Polna je barv, prisotni pa sta tudi črna in peščena. Nekaj je tudi detajlov iz antične Grčije."

Poigravanje z nasprotji in fotografijo

Prava paša za oči bo zagotovo tudi kolekcija Urše in Tomaža Draža, ki sta svoje kreacije opisala zelo skrivnostno. "Kolekcijo sva ustvarjala kar nekaj časa, saj sva dolgo zbirala materiale in teksture. Rdeča nit najine kolekcije so niti (smeh). V glavnem sva se ukvarjala s fotografijo, želela sva iti v povsem drugo smer. Gre za nov pristop do pletenine, kar skupaj počneva že 20 let in zdaj sva šla spet en korak naprej," sta nam razložila. A ker slika pove več kot besede, bomo več o njuni kolekciji izvedeli prihodnji teden, na modni brvi.

Eksperimentiranja se je lotila tudi Nina Šušnjara, ki se je tokrat poigravala z nasprotji. "Navdihnili so me ljudje, njihovi karakterji in odnosi med njimi. Pravijo, da se nasprotja privlačijo, zato sem tudi tokrat eksperimentirala z nasprotji in kontrasti, kar je tudi rdeča nit kolekcije," pravi Nina in dodaja, da ostaja zvesta 70. letom prejšnjega stoletja.

Vse modne navdušenke, ki bi bile rade priča prvemu slovenskemu tednu mode, si boste v slaščičarni Lolita lahko ogledale neposreden prenos z vseh štirih modnih revij, ki se bodo odvile 25. in 26. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.