Magazin > Lepota & telo
536 ogledov

Kaj se lahko zgodi, če ne seksate

seks Žurnal24 main
Obstaja več razlogov za spolno abstinenco, ki ima lahko na zdravje negativen vpliv.

Kaj se lahko zgodi, če se v postelji že dalj časa nismo seksualno sprostili?

1. Bolj smo zaskrbljeni
Seks sprošča. Škotski znanstveniki so odkrili, da se ljudje, ki ne seksajo redno, težje soočajo s stresnimi situacijami, kot so govorjenje v javnosti, kot tisti, ki se spolnim dogodivščinam predajajo vsaj enkrat na dva tedna. Med seksom telo namreč sprošča hormone, med drugim tudi hormon sreče endorfin in hormon "ljubezni“ oksitocin.

2. Bolj smo nagnjeni k prehladom in gripi
Znanstveniki univerze Wilkes-Barre v Pensilvaniji so odkrili, da imajo osebe, ki se enkrat ali dvakrat na teden predajajo strastem v primerjavi s tistimi, ki živijo v "celibatu", boljši imunski sistem, saj imajo za kar 30 odstotkov več imunoglobulin A.

3. Moški, pazite na prostato
Študija ameriškega združenja urologov pravi, da je verjetnost nastanka raka na prostati pri moški, ki veliko seksajo, za kar 20 odstotkov manjše kot pri tistih, ki so veliko "na suhem“. Pogosto izločanje sperme namreč iz prostate odstranjuje potencialno nevarne substance. 

4. Verjetnost nastanka erekcijskih motenj se poveča
Moški, ki nimajo rednih spolnih odnosov, imajo kar dvakrat večjo možnost, da dobijo erekcijsko motnjo kot moški, ki seksajo vsaj enkrat na teden, piše v strokovni reviji American Journal of Medicine. Penis je mišica, zato pogost seks/vadba ohranja njegovo vitalnost.

5. V zvezi lahko nastanejo težave
Če v spalnice ni ognja strasti, se v zvezi zelo hitro pojavijo težave. A ne le v zvezi. Nezadovoljivo spolno življenje lahko zelo slabo vpliva tudi na vašo samozavest. "Sproži se lahko tudi občutek krivde, možen pa je tudi padec oksitocina in drugih hormonov. Pojavi pa se lahko tudi strah, da se bo partner odločil za skok čez plot, in s tem povezana paranoja,“ pravi psiholog Les Parrott, ki kljub temu poudarja, da je lahko srečen tudi par, ki nima spolnih odnosov. "Seks je le izraz intime,“ pravi strokovnjak. Tudi poljubi, držanje za roke in obdarovanje so načini, s katerimi se lahko povežemo s partnerjem.

6. Depresija
V strokovni reviji  Archives of Sexual Behavior so zapisali, da pomanjkanje seksa pri ženskah lahko privede do nastanka depresije. Isto so zaznali pri ženskah, ki imajo partnerja, ki uporablja kondome. V spermi je namreč več snovi – melatonin, serotonin in oksitocin – ki dvigajo razpoloženje.

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 17:51 16.september 2015.

    Hočemo še več....http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/143173/v-kabini-ko-popustijo-zavore-ii

  • Avatar mike1968
    mike1968 21:01 15.september 2015.

    ja tako je. Hočemo sexat...http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/142951/ko-popustijo-zavore