Magazin > Lepota & telo
771 ogledov

Kako pravilno nanesti izdelke za nego obraza

Gube Shutterstock
Pomembna ni le kakovost izdelkov, ki jih uporabljamo za nego obraza, ampak tudi način, na katerega jih nanašamo na kožo.

Vlažilno kremo moramo na obraz nanesti na drugačen način, kot na primer serum proti gubicam okoli oči. Katera tehnika je torej pravilna in kakšnega vrstnega reda se moramo pri negi obraza držati?

1. Čistilna pena
Če za čiščenje obraza uporabljate čistilno peno, jo na  obraz nanašajte s krožnimi gibi. "Vzemite si čas in peno dobro vtrite v kožo, da bo ta dobro očiščena, poleg tega pa boste na ta način pospešili prekrvavitev,“ svetuje strokovnjak Jordan Pacitti iz Seattla.

2. Piling
Piling nanašajte na enak način kot peno, a bodite bolj nežni. Adina Grigore, strokovnjakinja za kožo, pravi, da na tistih predelih obraza, na katerih je koža bolj mastna, s prsti močneje vtira piling. S kože ga nato spere šele po nekaj minutah in ne takoj, kot večina od nas.

3. Serum
Serumi so za kožo zelo pomembni. Na kožo ga nanesem pred kremami. S prsti ga s tapkanjem nanesite na obraz. Ne pozabite na vrat!

4. Krema proti gubicam okoli oči
Koža okoli oči je zelo občutljiva, zato bodite pri nanosu krem nežni. Tudi na tem predelu kremo v kožo vtrite s tapkanjem.

5. Vlažilna krema
S prsti jo raznesite po vsem obraz. "Začnem pri nosu, nato se pomaknem na ličnice in proti čelu ter nazaj,“ pravi Grigorejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.