Magazin > Lepota & telo
3903 ogledov

Lepotne skrivnosti Skandinavk

svetlolaska
Zato so tudi sredi zime vedno brezhibno lepe.

Ženske s severa vedo, kako svojo kožo ubraniti pred nizkimi temperaturami. To so njihove skrivnosti!

1. Prisegajo na moč različnih jagod
V Skandinaviji se lahko po podatkih revije Freundin pohvalijo s kar 20 različnimi vrstami jagod. Samo na Švedskem jih na leto oberejo okoli 500 tisoč ton. Brusnicam pravijo celo 'rdeče zlato'. Nič nenavadnega torej, da jagode, ki so bogat vir antioksidantov, poleg tega pa pospešujejo prekrvavitev kože, uporabljajo tudi v lepotnih izdelkih. V robidah najdemo tudi nujno potrebne minerale, kot so cink, kalcij in magnezij. Olje brusnic je idealno za kreme za roke, saj se hitro vpije.

2. Uporabljajo naravna olja
Za nego suhe kože najraje uporabljajo naravna olja, kot sta jojobino in vrtnično. Ta olja vsebujejo maščobe, ki so maščobam v koži zelo podobna. V Skandinaviji je zelo popularno tudi avokadovo olje, ki vsebuje vitamine A, E in D, ki pospešujejo regeneracijo celic. Švedska igralka Malin Åkermann svetuje, da si nekaj olja vtremo tudi v lase, kar bo zmanjšalo naelektrenost las.

3. Hodijo v savno
Še zlasti Finke obožujejo savne. Če se boste po savni polili z mrzlo vodo, boste pospešili prekrvavitev telesa, zmanjšali krvni tlak in izboljšali regulacijo telesne temperature – adijo mrzle roke in noge. Študija dermatološke klinike v Jeni je pokazala, da koža tistih, ki redno obiskujejo savno, pri nizkih temperaturah izgubijo manj vlage, saj se koža 'nauči', kako s skladiščenjem vlage varovati zaščitno plast kože.

4. Brezova voda
Skandinavci obožujejo vodo iz finskih brez, ki je bogata z vitaminom C, kalcijem, magnezijem in cinkom. Tako krepijo svoj imunski sitem in tudi zaščitno plast kože.

5. Piling uporabljajo tudi pozimi
Ker je koža pozimi bolj suha in občutljiva, uporabljajte kremni ali oljni piling. Lahko si ga naredite tudi sami. Potrebujete 4 jedilne žlice mandljevega ali olivnega olja, 4 jedilne žlice rjavega sladkorja, 3 kapljice metinega olja. Vse sestavine zmešajte v pasto. Nanesite jo na obraz in z rahlimi krožnimi gibi vtirajte v kožo. Pustite učinkovati, nato pa dobro sperite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.