Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Kako privarčevati pri modi

ženska nakupovanje varčevanje Shutterstock
Po koncu razprodaj je čas, da si vaša denarnica malce oddahne. A to še ne pomeni, da se morate čisto odpovedati nakupom in tisti prečudoviti oblekici, ki ste jo videle v izložbi.

Ne bi bilo prav, da bi svojo garderobo prikrajšale za nove spomladanske kose, samo zato, ker se trenutno ne razumete s svojo denarnico. Z močno voljo in upoštevanjem nekaj preprostih modnih nasvetov ji boste prihranile bolečino, sebe pa razveselile z najnovejšim modnim trendom, ki ga preprosto morate imeti. Pozabite na brezglavo zapravljanje in se po nakupih raje odpravite po pameti. In z našimi nasveti.

  • Svojim najljubšim znamkam in trgovinam sledite na Twitterju in Facebooku. Tako boste nemudoma izvedele za prva znižanja in posebne ponudbe.
  • Omogočite si, da vas bodo vaše najljubše trgovine o popustih redno obveščale tudi po elektronski pošti.
  • S prijateljicami organizirajte zabavo zamenjave oziroma "swap party". Vsaka naj prinese kose, ki se jih je naveličala, in jih zamenja za kaj svežega. Zabavo organizirajte ob vsaki sezoni, ko boste na plan privlekle sezonske kose. Na ta način bo vaša garderoba redno prišla na svoj račun.
  • Najljubše trgovine spremljajte prek njihovih spletnih strani, saj boste tako najhitreje videle, kaj bo prišlo na prodajne police. Na ta način lahko tudi lažje primerjate cene enakih kosov v različnih trgovinah, s čimer lahko veliko prihranite.
  • Po nakupih se odpravite zgodaj zjutraj, saj se boste izognile gneči, obleke pa bodo še lepo pospravljene. Tako lahko v miru pregledate vse kose in poiščete najugodnejše, hkrati pa imate več možnosti, da najdete svojo številko.
  • Razširite si obzorje pri nakupovanju torbic. Poiščite jih v tujih spletnih trgovinah, denimo britanskih, kjer imajo ogromno izbire in ugodne cene, poštnina pa ni previsoka ali pa je sploh ni! Za razliko od oblek pri nakupovanju torbic prek spleta skorajda ne morete zgrešiti.
  • Ko pride do čevljev, raje ne varčujte. Za dober par petk odštejte malo več, saj se vam bo to na daljši rok obrestovalo. Petke in podplate redno nosite k čevljarju, saj bo to veliko bolj prijazno do vaše denarnice, kot pa nenehno kupovanje novih, poceni čevljev.
  • Če ste res na tesnem z denarjem, a potrebujete nekaj modne osvežitve, si namesto novega oblačila raje kupite nov modni dodatek. Ta vam bo naredil več usluge kot oblačilo, saj bo popestril več vaših oprav. Nov pas, šal, verižica, zapestnica, prstan ... vsak našteti kos je cenejši od nove obleke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.