Magazin > Lepota & telo
756 ogledov

Kako se znebiti krčev v nogah

Krči noge Profimedias
Če ste med tistimi, ki jih bolečina zaradi krča zbudi iz spanja in moti vaše dnevne aktivnosti, se lahko poslužite naslednjih nasvetov. Predstavljamo vam načine, kako se znebiti bolečine v mišicah.

Uživajte živila, obogatena s kalijem
Eden najpogostejših vzrokov za nastanek mišičnih krčev je pomanjkanje kalija v telesu. Da bi uravnotežili raven tega še kako pomembnega minerala, jejte hrano, bogato s hranili in z minerali, kot so banane in krompir. Dovolj kalija lahko v telo vnesete tudi z rednim pitjem toplo vode, ki ji dodate žlico jabolčnega kisa in domačega medu.

Gibajte se
Do krčov v mišicah lahko pride zaradi pomanjkanja gibanja ali zaradi večurnega sedenja v istem položaju. Najboljši način, kako se boriti proti njim je telesna aktivnsot. Med delom si torej vzemite 20 minut, večkrat vstanite in nato nadaljujte z delom.

Topli obkladki
Ko vas zagrabi krč, za 15 sekund pritisnite na mesto bolečine, sprostite mišice in nato ponovite, dokler bolečina na mine. Nuporabni so tudi topli obkladki ali topla kopel, ki bo sprostila vse mišice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.