Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Kdo bo zasedel najbolj zaželene sedeže?

teden mode
1/4
Primož Predalič, Aleksander Štokelj, Aleš Pavletič
Prihodnji teden se bo odvijal že četrti teden mode, ki bo tudi tokrat prežet z zavistjo. Vsi si namreč želijo sedeti v prvi vrsti, a to priložnost bodo dobili le redki izbranci.

Do zdaj se je že na vsakem tednu mode na veliko razpravljalo o tem, kdo med revijami sedi v prvih vrstah. Nad tem so se lani pritoževali tudi mnogi estradniki, ki jim ni bil všeč sedežni red, a zaželeno mesto tik ob pisti si lahko prislužite le s posebnim povabilom oragnizatorja ali modnega oblikovalca. "Kdo bo sedel v prvi vrsti, je tako kot na predhodnih treh tednih mode tudi tokrat izbiral organizator letošnjega Philips Fashion Weeka. Tudi letos bodo prve vrste zasedli predstavniki naše estrade, povabljenci s strani oblikovalcev, partnerji in pokrovitelji Philips Fashion Weeka." je razložil Domen Mavrič iz agencije AVI, ki na tednu mode skrbi za stike z javnostjo.

V prvi vrsti prijatelji in stranke

Zato smo se obrnili kar na modne oblikovalce, ki bodo od 8. do 10. aprila predstavljali svoje kreacije za jesen-zimo 2013/2014. Ti bodo v prvo vrsto posedli svoje zveste stranke in prijatelje, pa tudi znane obraze naše estrade. "Povabilo na teden mode je namenjeno mojim zvestim strankam, saj jih s tem malo pocrkljam. Ni važno, ali so medijsko prepoznavne ali ne. Gre predvsem za pozornost in zahvalo za njihovo zvestobo," je razložila Maja Štamol Droljc, ki bo letos povabila Anjo K. Tomažin in Natašo Pinoza.

Svoje občinstvo v prvi vrsti na podoben način izbira tudi oblikovalec Miro Mišljen. "Prva vrsta je rezervirana za moje dobre prijatelje, najboljše kupce in za mojo delavno ekipo. Vsekakor bo tudi letos v prvi vrsti moja velika inspiracija, prijateljica in muza Nada Brezec, žena svetovno priznanega košarkaša, in moj prijatelj ter moj osebni estetski kirurg Franci Planinšek, ter mnogi drugi." Oblikovalka Simona Lampe, ki že nekaj let oblači manekenko Iryno Osypenko Nemec, pa se odloča precej preprosto; v prvo vrsto povabi tiste obraze, ki so zanimivi za medije. Tudi tokrat bo to Iryna, pa tudi manekenka Sabina Remar in igralka Iva Krajnc.

Izbira je naporna

Malce več težav imata oblikovalki Urška Drofenik in Alice Bossman. Slednja karte za prvo vrsto razdeli na podlagi poslovnih odnosov. "Pri tem sem tokrat še posebej previdna. Glede na to, da je kart za prvo vrsto malo, je selekcija precej naporna," pojasnjuje Alice in dodaja, da bodo letos z njene strani povabljeni tisti, ki jo podpirajo, redne stranke in poslovni partnerji.

"Težko se je odločiti, koga dati v prvo vrsto, ker nekako ti je vsak na nek način pomemben. Odločitev je bila kar težka, ker dobimo samo šest kart," pravi Drofenikova. Letos bodo njene gostje pevka Nuša Derenda, voditeljica Ivana Šundov, ter Elisa D'Ospina, blogerka italijanskega Voguea.

Če bi lahko izbirali med svetovno estrado ...

Postava prve vrste pa bi bila povsem drugačna, če bi slovenski oblikovalci lahko povabili svetovno znane zvezdnike in bi se ti na povabilo odzvali. Sedeže bi tako zasedli igralki Halle Berry in Charlize Theron, ki bi ju z veseljem povabila Drofenikova, ter zakonca Victoria in David Beckham, ki bi si ju zaželel Miro Mišljen. Bossmanova bi za svojo gostjo rada imela igralko Cate Blanchett, Maja Štamol Droljc si je malce bolj skromno v prvi vrsti zaželela Severino, Simona Lampe pa bi povabila urednice priznanih modnih revij, predvsem pa Anno Wintour, glavno urednico Voguea.

Komentarjev 3
  • Dejan Dolinar 22:32 06.april 2013.

    O bog, kok celulita ima Neisha! Vsaj tako bi se oblekla kot Alya če že hoče biti v miniki...

  • zic 19:27 06.april 2013.

    v prvi vrsti bo zagotovo sedel dr. Planinšek in to v trenerki ;)))))))

  • macko 19:08 06.april 2013.

    slovenski teden mode ? heh...dober štos.priporočam ogled The Devil Wears Prada, bolj poučno...učinkuje tudi iz druge vrste.če pa vseeno ne najdete "kompasa" pokličite Katarino Kresal,da vas prijazno usmeri...poceni pa ne bo...