Magazin > Lepota & telo
71 ogledov

Kdo so darovalci sperme?

sperma Shutterstock
Vas je že kdaj zanimalo, kakšni moški darujejo spermo? Tudi švedske raziskovalce je, zato so se odločili, da poiščejo odgovor.

Za osebnostno analizo darovalcev sperme se je odločila ekipa švedskih raziskovalcev iz Univerze v Linköpingu. Anonimnim darovalcem so poleg stekleničke za spermo ponudili tudi obrazec z vprašanji o starosti, osebnostnimi vprašanji in vprašanji o družini.

Rezultati presenetili

Raziskovalci pravijo, da so jih rezultati presenetili. Darovalci, v povprečju stari 34 let, so se najpogosteje opisali kot manj zaskrbljene, nezanesljive, a zelo energične in odprte ljudi, z jasno začrtanimi cilji, dobro pa naj bi razpolagali tudi s svojimi finančnimi sredstvi. Polovica darovalcev naj bi bila v resnem ljubezenskem razmerju, več kot tretjina pa jih ima tudi otroke.

Povod ni plačilo

Švedska, tako kot Slovenija, spada v skupino držav, kjer darovalci v zameno za spermo ne dobijo plačila, dobijo pa povrnjene stroške prevoza in pol dnevnice, kar pri nas skupaj znaša okoli 20 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.