Magazin > Lepota & telo
58 ogledov

Kirurgi izkoriščajo Angelinino mastektomijo

Angelina Jolie FameFlynet
Po tem, ko je Angelina javnosti zaupala, da so ji preventivno odstranili obe dojki, se je zgodilo to, česar so se bali mnogi. Sprožila je trend želja po preventivni odstranitvi dojk.

Angelina se je za dvojno mastektomijo odločila po tem, ko so njeni krvni testi pokazali, da ima kar 87-odstotno verjetnost za nastanek raka na dojkah in 50-odstotno verjetnost za nastanek raka na jajčnikih. Zvezdnica je svojo izkušnjo s svetom delila preko pisma, njena želja pa je bila, da bi se čim več žensk s pomočjo njene izkušnje izognilo tej hudi bolezni.

In uspelo ji je prav to, česar so se bali mnogi strokovnjaki. Angelina je med ženskami sprožila trend želje po preventivni odstranitvi obeh dojk, poročajo tuji mediji. Na prvi pogled sicer želja po testiranju in preventivnem ravnanju ni sporna, a priložnost so že zagrabili nekateri ameriški plastični kirurgi, ki ženske nagovarjajo z besedami: "Če je z rekonstrukcijo prsi zadovoljen Brad Pitt, potem so takšne prsi dovolj dobre tudi za vašega moškega," poroča Huffington Post.

Bitka po čim večjem dobičku na Angelinin račun pa se je začela tudi med paparaci in mediji. Ameriške televizijske mreže se grebejo za njen prvi intervju po operaciji, paparaci oblegajo njeno domovanje, cene njenih fotografij pa so zrasle v nebo. Priložnost je zagrabil tudi švedski umetnik Johan Andersson, ki je z oljem na platnu upodobil nago zvezdnico po rekonstrukciji. Čeprav dovoljenja za podobo brez prsi ni dobil od Angeline, pa se umetnik sklicuje, da je navdih za umetnino dobil tudi od mame, ki so ji zaradi raka na prsih prav tako odstranili obe dojki. Umetnino, ki je takoj požela mnogo kritik, naj bi Johansson za slabih 17.000 evrov daroval v dobrodelne namene. A seveda le, če jo bo kdo želel kupiti.

Komentarjev 1
  • Kika 11:59 03.junij 2013.

    Mislim, da si grem prihodnji mesec populit vse zobe, ker se bojim, da bom dobila karies! Imam pa že raje protezo... Pa pa, zdrava pamet...