Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Ko ste utrujeni, se rekreirajte!

tek Profimedias
Zveni bizarno, saj je po napornem delovnem dnevu (telo)vadba verjetno zadnja stvar, na katero bi pomislili, a pospešeno bitje srca vas bo brez dvoma poživilo.

Študija, objavljena v Medicine and Science in Sports and Exercise je pokazala, da se utrujenost, ki jo spremljata depresija ali brezvoljnost, izboljša po le 30-minutni telesni vadbi z zmerno intenzivnostjo. "Ko se razgibamo, nam to pomaga delovati bolj učinkovito in ne utrudimo se tako zlahka. Prav tako delujemo boljše na mentalni ravni," pojasnjuje športni trener Nutting.

Redna telesna vadba zmanjšuje tveganje za pojav raka

Redna telesna aktivnost vas obenem varuje tudi pred boleznimi srca in kapjo, saj okrepi srčno mišico, zniža krvni tlak in dvigne raven t.i. 'dobrega holesterola' ter vas ohranja v psihofizični formi, v kateri se boste veliko lažje bojevali proti vsakodnevnemu stresu in anksioznosti. Telesna aktivnost poleg vseh pozitivnih učinkov, ki jih ima za naše psihofizično počutje, obenem tudi zmanjšuje tveganje za pojav dveh vrst raka – raka debelega črevesa in raka na dojkah.

Zato le hitro v športno opravo in gibanje, svetujejo strokovnjaki, pa če ste še tako utrujeni in brez energije po napornem dnevu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.