Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Kruta realnost manekenskega poklica

Cecilia Singley Crystal Model Management
Čeprav je zavidljivo lepa in uspešna, je življenje manekenke Cecilie Singley daleč od idealnega. Razkrila je težke plati tega garaškega poklica.

Cecilia Singley, ki ste jo morda že večkrat videli v oglasih za spodnje perilo in kopalke, je za Huffington Post odkrito spregovorila o kruti realnosti manekenskega poklica. Zaradi narave njenega dela se ne more ustaliti, zato spi na tujih kavčih, je zelo osamljena, polega tega pa je še samska, saj moški ne odobravajo njene kariere. "Nikoli nisem v istem mestu več kot tri mesece. V enem letu sem bila tri mesece v Miamiju, tri v Parizu, malo več kot pet mesecev pa sem preživela v New Yorku," je razložila Cecilia, ki pravi, da je najtežje to, da ne ve, kaj bo počela naslednji dan. "Sama zelo rada načrtujem stvari, a tega zaradi manekenstva ne morem početi, ker mi dnevni urnik ponavadi sporočijo šele isto jutro."

Službeno druženje s smetano in snemanje na prestižnih lokacijah terja svoj davek, rezultat pa je osamljenost. "V mojem življenju ljudje hitro pridejo in hitro grejo, zato je zelo težko graditi razmerja." Iz istega razloga se je skoraj nemogoče spustiti tudi v ljubezensko zvezo, dodaja. "Ko sem podpisala svojo prvo pogodbo, sem bila v zelo resnem razmerju z nekom, ki se ni strinjal z mojo kariero izbiro. Menil je, da me izkoriščajo zaradi mojega videza. Nekateri moški se zelo težko spopadajo s tem, da so njihova dekleta izpostavljena kameri. Kasneje sem imela novega fanta, a sem se morala preseliti v Pariz, zveza na daljavo pa se ni obnesla."

Priznava, da so tudi dobre strani

A Cecilia kljub temu priznava, da se pri manekenstvu najdejo pozitivne stvari. "Veliko je prednosti. Dobivam povabila na filmske festivale, smučarske izlete in počitnice, pri čemer mi nikoli ni treba plačati niti centa. Obožujem te prednosti, pa čeprav me občasno peče vest, ker jih izkoriščam."

In medtem ko nekatere manekenke priznavajo, da včasih stradajo, o čemer je pred kratkim v svoji knjigi spregovorila tudi nekdanja urednica avstralskega Vogua, Cecilia vztraja, da ona ni takšna. Pravi, da jé kar želi, ter da še nikoli ni bila na dieti. "V glavnem jem karkoli hočem, čeprav se trudim, da ne jem prevelikih porcij. Ker večinoma snemam reklame za spodnje perilo in kopalke, moram na sebi imeti tudi nekaj mesa (smeh)."

Cecilia je za konec še razkrila, koliko je plačano za osemurno delo. "Ker zaradi oblin nisem dekle za modno brv, me večkrat najamejo za snemanje reklam, kar mi je bolj všeč, saj je tudi bolje plačano. Lahko zaslužim tudi od 2.000 do 3.000 dolarjev za osem ur dela!"

Svojo izkušnjo o manekenskem poklicu nam je lani zaupala tudi naša manekenka Anela Šabanagić. Njen pogled na poklic si preberite tukaj.

Komentarjev 1
  • Skippy 15:08 05.april 2013.

    Revica boga. Za 1 dan dela dobi 3000, delavec v tovarni pa 600 za 1 mesec dni dela.