Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

"Kupovanje oblek je nočna mora"

Anja Tomažin Milan Tomažin
Tokrat smo na modni klepet povabili voditeljico Anjo Križnik Tomažin, ki ni tipična ženska. No, vsaj kar se nakupovanja tiče.

Kdaj ste se prvič spoznali z ličili?
Dodobra sem se spoznala z ličili, ko smo začeli nastopati s skupino Planet Groove. Takrat sem se prvič srečala z resnejšim, večernim make upom. Kdaj sem se začela ličiti kot najstnica, pa se ne spomnim.

Kakšno modno modrost je na vas prenesla vaša mama?
Moja mami mi je že kot majhni deklici priučila kombiniranje oblek, saj tako lahko en kos oblačila uporabiš v mnogih kombinacijah večkrat in si s tem vsakič drugače oblečen. Tudi pri nakupih uporabljam to načelo. Če lahko en kos nosim v samo eni kombinaciji, ga največkrat ne kupim, razen če mi je res zelo, zelo všeč. Smotrnost zapravljanja in uporabljanje oblačil v mnogih različnih kombinacijah je tisto, kar mi je dala moja mami.

Katerega kosa ne bi nikoli oblekli?
Kosa, ki mi ne bi bil všeč, seveda (smeh).

Za kateri modni kos ste odšteli čisto preveč denarja?
Za nobenega, ker nisem impulzna zapravljivka, ampak za vsak večji nakup temeljito premislim. Pretirano zapravljanje za obleke se mi zdi nesmiselno in v svojim omari skorajda nimam obleke, ki je ne bi veliko nosila. Vse, kar kupim, tudi rada nosim in ponosim. 

Kje raje nakupujete, doma ali v tujini?
Kupovanja oblek v bistvu niti ne maram. To mi predstavlja prej nočno moro kot užitek, ker se v poplavi oblek ob prvem vstopu v trgovino sploh ne znajdem in preden najdem kaj pametnega, me že vse mine. Potem je tu še pomerjanje, ki me včasih prav znervira, hehe. Zato rada nakupujem v manjših butikih, še najraje pa v ateljeju Maje Štamol, kjer ima razstavljenih samo nekaj kosov. Vmes popijem še kavico in v miru vse pomerim. Poleg tega so mi njene obleke zelo všeč in so mi pisane na kožo.

Je šoping dobra tolažba?
Odvisno, kakšen šoping. Glede na to, da ne maram kupovanja oblek zase, pa zelo rada kupujem obleke za moji hčerki. To je sprostitev, a tudi tu se držim načela, da če imata vsega dovolj, ne kupujem še več in več in več, čeprav te včasih zasrbijo prstki. 

Če bi lahko kupili katerikoli modni kos (denar ni ovira), kaj bi si kupili?
Kupila bi si res hudo dizajnersko torbico. Torbice priznanih znamk dosegajo tako visoke cene, da si vedno, ko bi si jo rada kupila, rečem, zakaj že? Za ta denar lahko najina družinica kar dolgo časa uživa na kajtanju v Egiptu in tako se ji zlahka odpovem. Ne pomenijo mi toliko kot nasmejani obrazi. To seveda ne pomeni, da nimam kakšnega dragocenega kosa tudi sama, a če ga kupim, me mora res pritegniti in imeti za seboj neko zgodbo.

Pet modnih kosov, brez katerih ne morete?
Škornji z visoko peto, čevlji z visoko peto, obleke Maje Štamol, zimski in spomladanski plašč.

Kaj bi se znašlo v vaši omari, če bi bili en dan moški?
Dobro krojena moška obleka z lepo srajco na manšetne gumbe, mogoče brezrokavnikom.

Kateri modni kosi po 40. letu niso več primerni?
Mini krila.

Pri kateri zvezdnici največkrat najdete modni navdih?
Pri vseh nekaj in hkrati pri nobeni.

Pet lepotnih pripomočkov, ki so del vašega vsakdana?
Ena najpomembnejših stvari je biti fit, biti zdrav in aktiven, zato svoje obiske v Linea Snelli vsekakor štejem med pripomočke. Naslednja stvar je make up, in vsi pripomočki za urejanje frizure in nego kože.

Prva stvar, ki jo naredite zjutraj v kopalnici?
Umijem se, namažem se s kremo in se naličim.

Si predstavljate življenje brez visokih petk?
Ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.