Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Lase zaščitite pred mrazom

lasje Shutterstock
Previdno pri uporabi negovalnih sredstev. Pred nego se odpravite na analizo las.

Najpogostejša napaka, ki jo delajo ljudje pri negi las, je, da kupujejo izdelke, ki ne ustrezajo njihovim lasem. Preden karkoli nanesete na lase, bi morali analizirati lase in lasišče,” svetuje celjski frizer Matija Mirage.

Poznamo tanek, srednje debel (normalen) in debel las, struktura pa je ravna, valovita ali skodrana – vsak od njih zahteva drugačno nego.

Samo šampon ni dovolj

Skodranim lasem po navadi primanjkuje vlage, zato priporočam vlažilne maske, za tanke lase pa so primerni proteini in lipidi,” pravi sogovornik in dodaja, da je uporaba šampona za mastne lase nesmiselna, če pri tem ne poskrbimo za lasišče. “Pri mastnih laseh je treba očistiti lasišče, in sicer z ampulami z losjonom, ki se vmasira v lasišče in pronica do lojnice. Tovrstno nego raje prepustite strokovnjaku,” še svetuje Mirage.

Zaščita z arganovim oljem

Na posvet pri frizerju pred uporabo določenih izdelkov opozarja tudi David Vuzem iz salona Fantazija. “Pozimi zaradi posledic kurjave in vlage v zraku svetujem globinsko nego las. Ta se v lasu obdrži dober mesec,” priporoča Vuzem, ki poudarja uporabo zaščitnih balzamov, ki se ne izperejo. “Po vsakem umivanju las nanesite primeren balzam, ki ga ne izperite – na to bi morali biti navajeni kot na uporabo dnevne kreme.

Mirageov nasvet proti izsušenim lasem pa je uporaba arganovega olja. “Razdelite ga po laseh in pustite delovati vsaj eno uro. Lahko pokrijete tudi s prozorno folijo in dve minuti sušite, da se bolje vpije, nato nadaljujte nego kot po navadi,” sklene.

Komentarjev 1
  • aaarri 15:11 10.december 2012.

    in kje opravljajo analize las?