Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Lepe na fitnes

vadba, fitnes, telo Žurnal24 main
Oblačila za fitnes izberite glede na tip postave, da boste tudi med vadbo videti čim lepše.

“Z dolžino hlačnic noge optično 'prerežemo', zato naj se hlačnice končajo tam, kjer je noga ožja: pri močnejših stegnih v mečih ali bližje kolenom, pri močnejših mečih pa nekoliko nižje. V tem primeru naj bo oblačilo temne barve,” svetuje modna oblikovalka Stanka Blatnik Blagotinšek.

Z naramnicami kilogrami
“Dolžina hlač je odvisna predvsem od oblike in dolžine nog, manj pa od tipa postave v trupu. Podobno velja za rokave – majice brez rokavov oblečemo glede na obliko in videz nadlakti, predvsem pa glede na svoje počutje,” še pove Blatnik Blagotinškova. Imejte v mislih, da tanke naramnice navidezno dodajo nekaj kilogramov.

1. Če imate ozek pas

  • Nasvet strokovnjakinje Stanke Blatnik Blagotinšek: “Ozek pas poudarite z oprijeto kratko majico, pas hlač je lahko višji.”
  • Ženstvene postave nikar ne skrivajte, zato si privoščite oprijeta oblačila.


2. Če imate močnejša stegna

  • Nasvet: “Z oprijetim zgornjim delom poudarite vitkejši del postave. Izberite nekoliko širši (ne preširok!) model hlač, po možnosti z znižanim pasom.”
  • Hlačnice naj bodo krojene ravno ali malenkost navzven, spodaj pa naj mehko padajo.


3. Če je vaša šibka točka trebuh

  • Nasvet: “Izberemo v pasu oziroma v životcu širšo majico, ki je s širokim patentom stisnjena na bokih.”
  • Izbirajte materiale, ki so mehki in ob telesu lepo padajo. Izogibajte se preveč oprijetim oblačilom.
  • S hlačami, ki segajo nekoliko čez koleno, vizualno podaljšate noge.


4. Če imate bolj deško postavo

  • Nasvet: “Znižan pas na hlačah preusmeri pozornost na bok – majica s stranskimi vstavki v kontrastni barvi pa lahko optično oblikuje postavo oziroma zoži pas.”
  • Če imate zelo suhe noge, namesto kratkih hlač izberite dolge in malce navzven zvonasto krojene modele hlač.


S kakšnimi vzorci in barvami prikriti nesorazmernost med deli telesa?

Široka ramena.
Z ramen boste pozornost odvrnili z zgornjim delom v temnejšem barvnem tonu. Izogibajte se črtam in izrazitim vzorcem, spodnji del oblačila pa naj bo svetle barve.

Velike prsi, širši boki. Izogibajte se vzorcu vodoravnih črt, saj vas bo to optično razširilo. Ne nosite pretesnih in neelastičnih oblačil.

Deška postava, majhne prsi.
Oblecite majico z manjšimi geometrijskimi vzorci; lahko so tudi pike. V poštev pridejo tudi vertikalne črte ali karo. Hlače naj imajo poudarjen pas.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.