Magazin > Lepota & telo
78 ogledov

Manca Špik: Razvaja se dvakrat na teden!

"Imam srečo, da vso kozmetiko dobim od sponzorja!" Žurnal24 main
"Gubice uspešno preganjam s kremo za prve gubice okoli oči. Če pa v prihodnosti ta ne bo več zadoščala, se bom brez predsodkov odpravila na manjši popravek," nam je zaupala Manca Špik.
Katero kremo za obraz uporabljate in koliko zanjo odštejete?
Za nego kože na obrazu uporabljam kozmetiko Sothys, ki moji koži zelo ustreza, saj je ta kar precej utrujena od vseh make-upov, neprespanih noči in obveznosti. Imam srečo, da vso kozmetiko dobim od sponzorja.

Za katero kozmetiko, ki jo uporabljate, odštejete največ denarja?
Največ denarja zapravim za parfume in lip glosse, s katerimi sem obsedena. Menim, da vonj parfuma doda pečat k osebnosti. Če pobrskate po moji torbici, boste v njej našli štiri moje najljubše parfume in kup bleščil za ustnice.


Bi pokukali v njeno torbico? Nedvomno bi tam našli bleščila vseh barv. ©

 
Vaš trenutno najljubši lepotni izdelek?
Težko bi se odločila le za enega, saj imam vsaj dva. Že kar nekaj časa prisegam na senčilo za lička z bleščicami, ki moj koži dodajo poseben, zapeljiv sijaj, pa še na noge in dekolte jih lahko nanesem, tako da so res vsestranske. Obvezen lepotni pripomoček v moji torbici pa je tudi vodna meglica za obraz z vonjem vrtnice, ki navlaži in poživi kožo.

Ste za botoks oziroma lifting ali odpravljate gubice zgolj s kremo?
Za zdaj jih uspešno preganjam s kremo za prve gubice okoli oči. Če pa v prihodnosti ne bo več zadoščala, se bom brez predsodkov odpravila na manjši popravek. Če ima človek mejo pri vsaki stvari, mislim, da je to lahko v življenju zgolj pozitivno.
 
Kolikokrat na mesec obiščete kozmetični salon?

Kozmetični salon Cat obiščem enkrat na mesec in takrat me razvajajo kar nekaj ur. Privoščijo mi masažo, ki so jo sestavili posebej zame. Imenuje se orientalska ceremonija in je poživljajoča nega, navdihnjena z indijsko tradicijo. Pilingu celega telesa sledi masaža različnih delov telesa z aromatičnimi zeliščnimi snopki, prepojenimi s toplim hydra-aromatičnim maslom. Moja koža dobi kakovostno hrano, energijo in sprostitev! Sledijo globinska nega obraza, pedikura, masaža stopal, ki so zaradi vsakodnevne nošnje visokih pet zelo utrujena, in na koncu še manikira. Po celem tretmaju se počutim kot prerojena.


 

Manca lasišče razvaja z globinsko nego. © bomerx

 
Posvečate več nege lasem ali obrazu?
Zdi se mi, da mora biti ženska urejena od glave do peta. Tako da kar veliko časa posvetim negi celega telesa.

Dvakrat na teden odidem v salon Cat, kjer moje lase pocrkljajo z globinsko nego lasne kozmetike Rene Furterer. Mojim lasem vrača sijaj in jih globinsko nahrani, saj so zaradi barvanja kar precej izsušeni. Ti izdelki so tako kakovostni, da je učinek viden že po enem tretmaju, za dokončno izboljšanje pa je treba nekaj časa vztrajati in tretma ponoviti vsaj desetkrat. Ampak se izplača, ker je uspeh zagotovljen! Veliko mi pomeni tudi, da so izdelki Rene Furterer izključno iz naravnih sestavin, eteričnih olj, zdravilnih rož in delujejo tudi antistresno, se pravi, da zelo pomirjajo. V kozmetični salon Cat pa zaidem enkrat na mesec, kjer razvajajo moje telo in dušo!

Kaj na vašem obrazu najraje poudarite z ličili?

Ker imam po naravi močnejše poteze, potrebujem malo, da sem naličena. Se pa make-up za televizijski nastop, večerni nastop ali fotografiranje, za katerega skrbi moja vizažistka Maja Šušnjara, precej razlikuje od tistega za vsak dan, za katerega poskrbim kar sama, včasih pa se sploh ne naličim.
Mislim, da mora ženska poudariti tisto, kar se ji zdi lepo. Meni so všeč moje oči in dolge, zavihane trepalnice, ki jih z Majo z veseljem poudariva.

Koliko dni v mesecu preživite popolnoma brez make-upa?
Težko bi ocenila v dnevih, lahko pa vam povem, da nimam predsodkov pred tem, da bi me ljudje videli brez make-upa, saj se mi zdi, da je ženska še vedno najlepša čisto naravna. Svoji koži želim zagotoviti le najboljše stvari, da se spočije od vseh "bojnih" barv, ki mi jih na obraz nanesejo za nastope, in prepričana sem, da je nenaličen obraz osnova za zdravo in lepo kožo.


Vonj, ki je kot zadnji navdušil Manco Špik. © Dior

 
Najljubša dišava?
Res sem čisto nora na parfume! Že leta imam tri najljubše: Emporio White, Lacoste pour femme in Hugo Boss Woman, lani pa sem se na potovanju v Dubaj zaljubila še v četrtega, v Diorjevega Midnight Poison. Vsak je po svoje poseben, primeren za različne priložnosti, nanesem pa si ga glede na razpoloženje.

Če bi bilo možno: kateri del svojega telesa bi najraje zamenjali ali vsaj popravili?
Pred leti sem si lepotno popravila nos, ki me je zelo motil. Z novim sem zelo zadovoljna, takega sem si želela vso mladost, majhnega in ljubkega. Drugače pa sem sama s seboj zadovoljna in se dobro počutim v svoji koži, saj sem prepričana, da bi v nasprotnem primeru težko prepričala svoje poslušalce.

Zaupajte nam lepotni trik, ki ga uporabljate oziroma za katerega veste, da deluje?
Nekoč mi je kozmetičarka dejala, da nobena kremica za podočnjake ne bo odpravila posledic neprespane noči. Zato se zelo trudim, da spim vsaj sedem ur, kar pa mi vsekakor ni težko, saj se zjutraj zelo rada malo pocrkljam v postelji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.