Magazin > Lepota & telo
231 ogledov

Minister pod drobnogledom

Janez Šušteršič Anže Petkovšek
Ob pomoči svetovalke za kulturo oblačenja Lee Pisani smo pod modni drobnogled vzeli slog finančnega ministra Janeza Šušteršiča.

Janez Sušteršič | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos
"Minister je po fotografijah sodeč shujšal najmanj deset kilogramov, zato so mu oblačila prevelika. Predvidevam, da je bilo obdobje pred sestavo vlade za vse ministrske kandidate naporno in se z obleko niso imeli časa ukvarjati. Upam, da si bo lahko vzel nekaj časa za nakup oblek manjših številk. Na splošno je prava velikost ključ do popolne podobe," pravi Pisanijeva.

 

Izžarevati mora ugled

"Njegov položaj zahteva anonimno podobo, izžarevati mora ugled (kakovostna oblačila in dodatki), profesionalnost (poznavanje kulture oblačenja in ravni oblačenja ter uspešno prilagajanje različnim dogodkom), zanesljivost in zaupanje. Njegova podoba ni več samo njegova osebna stvar, predstavlja tudi vse nas. Usklajeno podobo bo lahko dosegel z dosledno urejenostjo in izoblikovanim slogom," pravi sogovornica.

Za dober vtis je pomemben videz

Obleke so lahko v vseh sivih, temnomodrih in črnih odtenkih. Sodobni videz naj oblikuje s sodobnimi kroji – suknjiči so danes ožji, krojeni ob telesu. Srajce naj bodo bele, svetlomodre in svetlosive, kravate naj imajo le diskretne vzorce. Nujni pa so tudi sodobni čevlji – najbolj primerni so usnjeni, z vezalkami.

"Želimo si, da bi bila podoba naših ministrov enakovredna podobi ministrov v tistih državah, kjer že dolgo gojijo kulturo oblačenja. Celovita podoba ni nečimrnost, je le znak kultiviranosti," še doda sogovornica.

Komentarjev 3
  • aaarri 18:21 06.marec 2012.

    pri politikih so mi pomembnejše druge kvalitete kot pa to, kako se oblačijo. pahor je bil vedno zelo urejen in lepo oblečen, pa kaj nam je to pomagalo?

  • xavi1987 10:49 06.marec 2012.

    Modna policija = fashion police! A imate lahko malce več domišljije in ne kopirate vse od drugih kanalov!!!! Fashion police je na E! programu! Preseneča me vaša neiznajdljivost!!!

  • KOJAK 08:37 06.marec 2012.

    Ma človek že 10 let nosi večja oblačila, poglejte malo stare slike. Pač s epočuti dobro v večjih oblačilih, pa še novih ne bo rabil če se zredi.