Magazin > Lepota & telo
8 ogledov

Mladi modni upi

Cedric Charlier za Cacharel
1/10
Žurnal24 main
Na modnih tednih od Londona do New Yorka so mladi kreatorji, ki so predstavljali kolekcijo pomlad-poletje 2010, preprosto navdušili. Predstavljamo vam štiri modne upe.
  • Felipe Olivera Baptista

Portugalec je po študiju v Londonu delal za Cerruti in Thimister. Poleg tega je ustvarjal že lastne kolekcije, prve nagrade pobiral leta 2002, leta 2005 pa ga je sprejel elitni krog visoke mode. Njegov stil je punkersko-buržoazni s pridihom uličnega sloga. Mladi oblikovalec uporablja usnje, perje in trakove, ki na njegovih kreacijah ustvarjajo optične zanke.   

  • Marco Zanini za Rochas

Marco Zanini je bil sprva asistent Lawrencea Steela, nato Domenica Dolceja, dokazal pa se je tudi kot desna roka Donatelle Versace, s katero je delal kar devet let. 38-letni Zanini nikakor ni debitant v modnih krogih, kar ve tudi leta 1925 ustanovljena modna hiša Rochas, ki mu je zaupala, da obnovi njeno modno linijo. Njegova kolekcija je retro, ženstvena, poetična in svetla. Z eno besedo – šarmantna.

  • Cedric Charlier za Cacharel

Deset let si je Charlier izkušnje nabiral pri Alberu Elbazu pri Lanvinu. Tam je spoznal, kaj ženske obožujejo. Delal je tudi za Michaela Korsa pri znamki Celine. Modni hiši Cacharel je 31-letni oblikovalec dodal pridih 21. stoletja, ki se najbolje kaže v modernih belih oblekah in oblekah z velikimi cvetličnimi potiski. Romantičnemu Cacharelu je Charlier prinesel veliko osvežitev.

  • Marco De Vincenzo

Leta 1978 rojeni italijanski oblikovalec je oblikovanje študiral v Rimu, osem let pa si je izkušnje nabiral pri Silviji Venturini Fendi, ki pri Fendiju skrbi za modne dodatke. Kritiki ga ocenjujejo kot veliki oblikovalski up. Njegova značilnost je poigravanje s potiski in materiali, kombiniranje različnih vrst materialov in barv pa ustvarja grafično-optične učinke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.