Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Modeli, ki ne ustrezajo lepotnim idealom

Masha Tyelna
1/8
Profimedias
Modeli z napako. V mladosti so jih zaradi njihovega videza zbadali, sedaj pa osvajajo modne brvi po vsem svetu.

Ameriški maneken Shaun Ross je prvi moški z albinizmom, ki mu je uspel preboj v svetu mode. 23-letnik afriških korenin je med drugim delal za Alexandra McQueena in Givenchy. Njegove fotografije so objavili v vseh večjih modnih publikacijah po vsem svetu, med drugim tudi v britanskem GQ-ju in v reviji Vogue. Ross je povedal, da so ga vrstniki v mladosti zbadali in ga klicali Casper (po duhcu) in tudi prašek. "Moja koža se mi nikoli ni zdela nenavadna. Takšna pač je. Nikoli se nisem spraševal, zakaj nisem videti kot moji starši,“ je povedal Ross in dodal: "Jaz sem jaz, pa če bodo drugi to sprejeli ali ne."

Albinizem ima tudi Newyorčanka Diandra Forrest. 25-letnica pravi, da se sprva ni počutila drugačne od svojih družinskih članov. Ta občutek je dobila šele, ko so jo vrstniki začeli spraševati, ali je posvojena. Odraščala je v soseski, v kateri je bivalo predvsem temnopolto prebivalstvo, kar pomeni, da se zbadanju ni mogla izogniti. Tudi njo so klicali Caper in belka. "Domov sem se vračala vsa objokana. Zbadanju lahko ubežiš, ne moreš pa ubežati dejstvu, da si albino,” je nekoč povedala Diandra. Njeno posebno lepoto je na ulici odkril fotograf  Shameer Khan. “Lepa si. Morala bi se začeti ukvarjati za manekenstvom,” ji je svetoval in mladenka je njegov nasvet upoštevala. Sedaj dela za eno največjih modnih agencij na svetu Elite Models NY. Nad njo sta še posebej navdušena Vivienne Westwood in Jean Paul Gaultier.

Winnie Harlow je dokaz, da se ti lahko z veliko truda uresničijo sanje. Četudi so mladenki, ki ima kožno bolezen vitiligo, zagotavljali, da v svetu mode ne bo uspela, je vsem dokazala, kaj je možno doseči, če verjameš vase. Tudi ona je morala v otroštvu poslušati zmerljivke, ko sta krava in zebra. S podpisom pogodbe za Desigual je zlobne jezike verjetno utišala ...

Diesel’s je lani za svojo kampanjo najel modno blogarko Jillian Mercado in iz 26-letnice, ki je zaradi bolezni mišic prikovana na voziček, naredil zvezdo. Kot je Jillian povedala za medije, upa, da je njeno sodelovanje z znano blagovno znamko osebam, ki so prepričani, da je njihovega življenja zaradi invalidnosti konec, vlilo nekaj upanja. "Vse ti lahko uspe,“ je še povedala Jillian.

Stacey McKenzie v Kanadi niso napovedovali prihodosti v svetu mode, ker je preveč posebna. Preselila se je v New York, kjer so prepoznali njen potencial. Agencija Elite jo je poslala v Pariz, kjer je delala za Jeana Paula Gaultierja, Thierryja Mugleja in Christiana Lacroixja.

Ukrajinka Masha Tyelena se je z manekenstvom začela ukvarjati pri 15 let, ko jo je med nakupovanjem v Kijevu odkril agent. Masha je morala na račun svojih velikih oči poslušati marsikaj grdega, a ravno zaradi njih ji je v svetu mode na koncu res uspelo. Mladenka sedaj sodeluje z največjimi modnimi znamkami sveta, med drugim tudi z Miu Miu in Yves Saint Laurent.

Američanka Lindsey Wixson nikoli ni verjela, da bo nekoč slavna. V šoli so jo namreč zaradi luknje med zobmi zbadali, kar je močno načelo njeno samozavest. Ko je bila stara 12 let, pa je začela prejemati komplimente in nasvete, naj preizkusi kot manekenka. In uspelo ji je. Sedaj dela za Chanel, Johna Galliana in Miu Miu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.