Magazin > Lepota & telo
508 ogledov

Moški imajo radi urejene intimne predele

moški, lepotec Shutterstock
Pred poletjem se tudi številni moški znebijo dlak, tudi spodaj.

Vedno več je moških, ki imajo radi urejene intimne predele. Večina pravi, da zaradi higiene in videza. Želje in zahteve so različne,” pravi Barbara Koritnik iz kozmetičnega salona Holos, v katerem opravljajo tudi depilacijo moških intimnih delov. “Predlagam IPL-lasersko trajno odstranjevanje dlak in tudi voskanje,” svetuje Koritnikova.

Voskanje manj boleče

“Depilacija intimnih predelov je veliko manj boleča, če se izvaja s tekočimi voski in ne s trakovi,” razlaga Enesa Bašagić iz Kozmetičnega salona Lotos. “Še vedno pa prisegamo na odstranjevanje dlak z laserjem, ki je prijetnejše in tudi najučinkovitejše,” dodaja.

Gladke moške prsi

Vedno več je moških, ki se depilirajo in epilirajo po prsih. Nekaterim je pomemben videz, druge pa moti potenje,” pojasnjuje Koritnikova. Depiliran moški prsni koš bolj poudari lepo moško telo in mišice. Za odstranjevanje dlak na prsih je več možnosti, v kozmetičnih salonih pa najbolj odsvetujejo britje, saj dlake prehitro rastejo in že po nekaj urah povzročajo neprijetno zbadanje.
Druga možnost so depilacijske kreme, ki pa so neprimerne za moške, nagnjene k alergijam, saj visoka vsebnost kemikalij draži kožo, ki je še posebno nežna na prsnem košu.

Trajna odstranitev

Vse več je tudi moških, ki si pred poletjem želijo odstraniti nadležne dlake na hrbtu. V kozmetičnih salonih opravljajo depilacijo na prsih in hrbtu z voskom, ki je boleča “odvisno od posameznika in od dolžine dlak. Voskanje je treba ponavljati na tri, štiri tedne. Tetmaji z IPL-depilacijo pa se morajo končati vsaj mesec pred sončenjem. Po vsakem posegu se upočasni rast dlak, te pa se stanjšajo in posvetlijo. Dlake, ki zrastejo na novo, naj moški odstranijo z voskanjem, svetuje kozmetičarka iz Holosa. V Lotosu moškim z nizkim pragom bolečine voskanje odsvetujejo in predlagajo, naj se odločijo za trajno odstranitev dlak.

Komentarjev 1