Magazin > Lepota & telo
49 ogledov

Pogoste napake pri ličenju

ličenje
1/5
Boštjan Tacol
Letos se lahko poigrate z živahnimi barvami, a pri tem ne pozabite upoštevati osnovnih pravil dobrega ličenja.

Ključna je dobra podlaga. “Kakovostna podlaga, med katero spadajo različni odtenki tekočega pudra, korektor, osvetljevalec in puder v prahu, so temelj dobrega make upa,” poudarja umetnica ličenja Branka Pavlovič in dodaja, da je treba kožo pred nanosom ličil dodatno navlažiti in zaščititi z dnevno kremo. “Puder nanašajte z velikim čopičem v krožnih gibih, da se pigmenti dobro vpijejo v kožo,” pravi.

Naravna barva senčil.S čopičem in suho krtačko oblikujete in po potrebi obarvate obrvi, veke pa prav tako zaščitite in matirate s pudrom. S čopičem nato nanesete senčila v naravnih odtenkih, letos pa so modne tudi žive barve, kot so rumena, rožnata, vijoličasta in modra,” svetuje Pavlovičeva. Vizažistka za trepalnice priporoča naravnejši rjav odtenek maskare, s katero ne pretiravajte; dovolj je že en nanos.

Naj zasijejo tudi lička. Umetnica ličenja za doseganje svežega videza priporoča rahlo obarvane ličnice. Te lahko obarvate na več načinov, odvisno od oblike obraza.

Rdeča barva ni za vse. “Ustnic za dnevni make up pred nanosom šminke navadno ne pudramo,” pravi Pavlovičeva in zaključuje, da je treba odtenek barve ustnic zmeraj prilagoditi pričeski in slogu, saj “.klasična rdeča šminka v nasprotju s splošnim prepričanjem zagotovo ne pristaja vsem”.

Pogoste napake

  • Vidni robovi. Vizažistka Branka Pavlovič opozarja na najpogostejšo lepotno napako – vidne robove pudra: “Te si nežno zabrišite, s pudrom pa rahlo obarvajte tudi vrat, dekolte in ušesa.”
  • Pretemna barva pudra. Pavlovičeva pravi, da je še zmeraj bolje, da je barva pudra svetlejša kot pa pretemna.
  • Nenaravna barva obrvi. “Tako kot pri pudru tudi pri barvi obrvi velja, da je boljša svetlejša,” priporoča vizažistka.
  • Nezabrisane meje senčil. Ena od napak je tudi uporaba aplikatorjev za nanos senčil, ki ustvarjajo izrazite in močne robove. Namesto teh vizažistka predlaga uporabo čopičev različne mehkobe.
  • Kriva črna črta. “Vijugasta črta deluje površno, za natančnejši nanos si jo zarišite pri odprtem očesu ali pa uporabite trd čopič,” še predlaga Pavlovičeva.
  • “Obarvani” podočnjaki. Pri nanašanju senčil se velikokrat pripeti, da delci temnega senčila padejo na spodnje veke in ličnice. Da bi se temu izognili, strokovnjakinja svetuje, da pred nanosom senčila pod spodnjo veko nanesete debelo plast pudra v prahu in ga nato le narahlo odstranite s čopičem.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.