Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Ti ljudje so zaznamovali svet mode

Anna Wintour Reuters
Ameriška revija Time je objavila seznam manekenk, muz, fotografov in modnih oblikovalcev, ki so najbolj zaznamovali svet mode od leta 1923, ko se je začel Čas. Oziroma, ko je začela izhajati revija Time.

Timov seznam obsega 100 oseb, ki so tako ali drugače pustile svoj pečat v svetu mode od leta 1923, ko je revija Time začela izhajati. Do danes je zbrala že kar nekaj privržencev, saj jo po vsem svetu bere več kot 25 milijonov ljudi.

Na seznam so uvrstili tako modne oblikovalce kot njihove muze, ter slavne fotografe in manekenke, pa tudi modne urednice in stiliste. Med modnimi oblikovalci so si svoje mesto na seznamu prislužili Giorgio Armani, Manolo Blahnik, Jacques Cartier, Coco Chanel, Cristian Dior, Dolce & Gabbana, Tom Ford, Hubert de Givenchy, Vivienne Westwood, John Galliano, Jean Paul Gaultier, Hermès, Marc Jacobs, Calvin Klein, Philip Treacy, Valentino, René Lacoste, Christian Louboutin, Vera Wang, Alexander McQueen in celo dvojčici Mary-Kate in Ashley Olsen.

Na seznam so uvrstili manekenke Iman, Cindy Crawford, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Kate Moss in Twiggy, v sekciji muz pa so se znašli Brigitte Bardot, Jane Birkin, David Bowie, James Dean, Farrah Fawcett, Zelda Fitzgerald, Jean Harlow, Michael Jackson, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy Onassis, Bettie Page in Andy Warhol.

Fotografi, ki jih je doletela čast biti na seznamu, so: Annie Leibovitz, Mario Testino, Richard Avedon, Guy Bourdin, Martin Munkácsi, Helmut Newton in Ellen von Unwerth. Med modnimi urednicami pa so si svoje mesto izborile Anna Wintour, Robin Givhan, Edith Head, Eleanor Lambert, Isabella Blow in Liz Tilberis.

Popoln seznam najvplivnejših 100 v svetu mode si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.