Magazin > Lepota & telo
77 ogledov

Moški: Petdeseta so bila najbolj modna

Marilyn Monroe EPA
Petdeseta leta prejšnjega stoletja ne predstavljajo navdiha samo modnim oblikovalcem in ženskam, temveč ga obožujejo tudi moški. Njim se petdeseta zdijo najbolj modno obdobje v zgodovini.

Sodeč po novi raziskavi, v kateri je svoje mnenje podalo tisoč moških, so petdeseta leta prejšnjega stoletja najbolj modno obdobje v vsej zgodovini. Čas, ko so vsi moški vzdihovali po Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Judy Garland, Grace Kelly in Brigitte Bardot, ima še danes svoj čar. Takrat so se ženske oblačile ženstveno in seksi, pete so bile obvezne, prav tako najlonke. Za popoln videz ni smela manjkati rdeča šminka, popolna pričeska in elegantna torbica. To je tisto, kar moške še danes močno privlači, je ugotovila spletna stran RoxyPalace.com, kjer so izvedli anketo.

"Petdeseta so bila čudovita leta glamurja in stila. Ko pomisliš na to obdobje, se spomniš brezčasne elegance Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor in Ingrid Bergman," je pojasnil tiskovni predstavnik spletne strani in dodal: "To je bilo obdobje, v katerem so se ženske dejansko oblačile kot ženske." Neimenovani anketiranec pa je zmagovalno obdobje komentiral takole: "Seveda so ženske tudi danes privlačne, a zdi se, da ni nič prepuščeno domišljiji."

Osemdeseta najmanj privlačna

Anketirancem so pokazali fotografije iz različnih obdobij, na podlagi katerih so se morali odločiti, katero desetletje se jim zdi najbolj modno in privlačno. Petdeseta leta prejšnjega stoletja so se na prvo mesto zavihtela s 32 odstotki, na drugo mesto se je uvrstilo prvo desetletje 21. stoletja (23 odstotkov), sledijo šestdeseta leta (16 odstotkov), nato sedemdeseta (12 odstotkov), na petem mestu pa so se znašla devetdeseta leta prejšnjega stoletja (9 odstotkov). Osemdeseta pa so se znašla na dnu seznama. "To ni nikakršno presenečenje. Osemdeseta nam v modnem smislu niso prinesla nič pametnega," je zaključil tiskovni predstavnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.