Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Na policah tudi slovenski krompir

krompir Žurnal24 main
Krompirja, kolikor želite, tudi slovenskega ne manjka.

Ta povrtnina je del slovenske kulinarične kulture in brez nje je skorajda težko sestaviti značilno slovenski jedilnik. Jesen je čas, ko ga imamo zelo radi na mizi, bodisi kot prilogo bodisi kot glavno jed. Ker zori prav v tem času, smo v trgovinah preverili, kakšne so njegove cene in ali se krompir z domačih polj najde tudi na policah trgovin.

Na voljo tudi ekološki

Ob obisku trgovin nas je presenetilo predvsem to, koliko vrst krompirja je v nekaterih trgovinah na voljo. Najpestrejšo ponudbo ima zagotovo Leclerc, tesno za petami pa mu je Mercator. V obeh najdete krompir, ločen po namembnosti (za pečenje, cvrtje, kuhanje) in po različnih sortah, na voljo pa so tudi eksotičnejše vrste, kakršen je sladki krompir. V Mercatorju smo našli tudi slovenski ekološko pridelani krompir. V obeh trgovinah je bil slovenski krompir dobro zastopan; v Mercatorju ga je spremljal italijanski, v Leclercu pa seveda francoski. Ti trgovini zato priporočamo ljubiteljem in poznavalcem krompirja, če pa niste med izbirčnimi, boste zadovoljni tudi drugod. Slovenski krompir ponujajo še v Tušu, Sparu in tudi Kalčku, kar nas veseli. V Lidlu pa smo našli le krompir iz Avstrije.

Cene pogosto akcijske

Krompir je že tako ena od cenovno ugodnejših vrst hrane, pri preverjanju cen pa smo najnižjo našli v Lidlu, kjer je bilo treba za kilogram odšteti nekaj manj kot 30 centov. Cene za običajne sorte krompirja tudi drugod niso višje, morda le za nekaj centov. Kot po navadi je dražji ekološko pridelan krompir, ki v Kalčku dosega 1,84 evra (slovenski) oziroma 2,26 evra (italijanski) za kilogram, v Mercatorju pa boste za kilogram slovenskega ekokrompirja odšteli slabih 80 centov. Privoščite so ga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.