Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Nad mozolj z zeleno

šminka Shutterstock
Zelenkast korektor bo nevtraliziral rdečico mozolja, za podočnjake pa uporabite oranžnega.

Poiskali smo nekaj nasvetov mojstrov ličenja, s katerimi boste dosegli, da bo vaš videz popolnejši.

Nanos tuša

Pri nanašanju tuša na veke imejte oči odprte, sicer bo črta neenakomerna. Zarišite tri črtice – eno na zunanjem delu očesa, drugo na sredini in tretjo v kotičku očesa – ter jih nato z eno potezo povežite.

Večje ustnice

Če želite polnejše ustnice, uporabite bleščilo in korektor. Ustnice najprej obrobite s korektorjem, uporabite čopič, nato pa nanesite bleščilo zlate, marelične ali koralne barve.

Spočit videz

Po neprespani noči namesto pudra v kremi in prahu uporabite obarvano kremo. S svinčnikom v bež barvi obrobite oči in tako skrijte rdečico.

Obstojno senčilo

Senčilo nad vekami se ne bo razmazalo, če boste kupili takega s čim manj olja. Da bi senčilo zlezlo v pregibe vek, preprečite z nanosom pudra tudi na veko.

Večje oči

Imate majhne oči, pa bi radi, da bi bile videti večje? Proč s temnimi senčili! Ob očesu nanesite bež senčilo, nato nadaljujte s temnejšimi rjavimi odtenki. Črto med senčili zabrišite s prstom.

Zakrivanje madežev

Za skrivanje nepravilnosti na obrazu uporabite korektorje v barvah, ki delujejo kot nevtralizatorji: metasto zelena prekrije rdečico mozolja, oranžni odtenki podočnjake ...

Sveži lasje

Lasje so lahko videti sveži, čeprav vam je za umivanje zmanjkalo časa. To naredite z nekajminutnim sušenjem tako imenovanega T-območja – las na čelu, vrhu glave in ob straneh. Če želite večji volumen pričeske, uporabite pršilo za lase; lase dvignite, utrjevalec pa razpršite tik ob lasišču, ob vratu, za ušesi in na vrhu glave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.