Magazin > Lepota & telo
153 ogledov

Najbolj trendovska pokrivala

Kapa iz pravega ali umetnega krzna je letošnji modni hit. Žurnal24 main
Modne smernice že nekaj sezon posvečajo pozornost pokrivalom, to zimo pa lahko rečemo, da so dosegla svoj vrhunec. Tako lahko na ulicah srečujemo najbolj trendovske klobučke, baretke in kape.
Kakšno pokrivalo izbrati?
Modne smernice vam pri izbiri zimskega pokrivala puščajo odprte roke. Ni važno, ali je vaše pokrivalo pleteno ročno ali strojno, enobarvno ali pisano, usnjeno ali žametno. Pri pokrivalih ni pravil, dovolj je, da jih lepo skombinirate s celotno podobo ali z njimi razbijete monotonost. Če si upate več, naj bodo drzna in vpadljiva. Ustvarite svoj stil in bodite drugačni.

Klobuk za pogumne
Modne privrženke posezite po klobučkih. Čeprav so dnevi njegove največje slave že davno minili, je njihova posebnost ostala. So večen simbol elegance in statusa. Tako kot nekoč tudi danes krasijo glave velikih div in vplivnih žensk. Kakšen klobuček boste izbrali vi, je odvisno od vašega stila in drznosti. Klobuk se lepo poda tako k dnevnemu, elegantnemu kot večernemu videzu. Izberite preprost klobuk, z majhnimi detajli, ki pritegnejo pozornost. To so lahko barvne sponke, bleščeče broške, traki v drugačnem barvnem odtenku in seveda krzneni dodatki, ki so to zimo nepogrešljivi.

Vrnitev cilindrov
Cilindri se vračajo – in to na ženskah. Nekdanji simbol moških s statusom, danes pa drzen modni dodatek žensk, ki se lepo poda k vsem stilom, tako k večernim oblekicam, kot k poslovnim in vsakodnevnim oblekam. Cilindri so še en dokaz, da je v modnem svetu zares vse dovoljeno.

Pokrivala se podajo vsem ...
… le pravilno jih je treba izbrati. Drobne ženske naj bi se praviloma odločale za manjša pokrivala, medtem ko si višje ženske lahko privoščijo pokrivala vseh oblik in velikosti. Je vaša postava bolj polna? Potem je za vas odlična izbira klobuk s širokimi, plapolajočimi krajci. Takšni klobuki so tudi prava izbira za ženske s podolgovatim obrazom, saj omilijo dolžino obraza in ga naredijo bolj opaznega. Okroglim in kvadratnim obrazom se podajo klobuki z višjim krajcem in dolgih oblik. Obraz srčaste oblike boste najlepše omilili z asimetričnim pokrivalom, ki ga nosite na strani. Lahko se odločite tudi za večjo baretko, ki ustvari videz prefinjene Francozinje. Vse oblike in velikosti klobučkov pa si lahko privoščijo ženske z ovalnim obrazom, katerim se podajo tudi zelo nenavadna pokrivala.

Bonton
Pri pokrivalih je bonton vsekakor pisan v prid ženskam. Če ženska sreča poslovnega partnerja, ji za rokovanje ni treba sneti klobuka in rokavic, tudi v prostoru ne. Vsekakor pa pazite, da ne boste na poslovnem sestanku obsedele orokovičene in s klobukom na glavi. Pri tem ne pozabite na usklajenost klobuka, rokavic, čevljev in torbice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.