Magazin > Lepota & telo
67 ogledov

Najučinkovitejša telovadba je ...

telovadba, aerobika Shutterstock
Če se zaradi želje po ravnem trebuhu mučite z utežmi in trebušnjaki, raje odnehajte. Znanstveniki so namreč dokazali, da je najučinkovitejši način za izgubljanje maščobe na trebuhu aerobika.

Najboljši način za izgubljanje odvečne maščobe na trebuhu je aerobika, trdi raziskava, ki jo je nedavno naredila univerza Duke v Severni Karolini. Znanstveniki so vanjo vključili 196 ljudi s čezmerno težo, njihova starost pa se je gibala od 18 do 70 let.

Sodelujoče so razdelili v tri skupine. Tretjina je morala v okviru raziskave osem mesecev vaditi samo aerobiko, tretjina pa samo z utežmi. Izkazalo se je, da so tisti, ki so vadili aerobiko, izgubili 20 odstotkov več maščobe okrog trebuha kot tisti, ki so vadili samo z utežmi. Tretja skupina pa je osem mesecev aerobiko kombinirala z vadbo z utežmi, a se je izkazalo, da njihov način ni prinesel boljših rezultatov kot le aerobika.

V dodatno pomoč so mlečni izdelki

Odvečno maščobo okrog trebuha vam bodo pomagali odpraviti tudi mlečni izdelki. To so nedavno dokazali znanstveniki, ki so v raziskavo vključili ženske v predmenopavzi.

Razdelili so jih v tri skupine, vsaka skupina pa je ob proteinih in ogljikovih hidratih dobivala različne količine mlečnih proizvodov. Poleg tega so vse sodelujoče petkrat na teden vadile aerobiko, dvakrat na teden pa so telovadile z utežmi. Čez približno štiri mesece se je izkazalo, da so največ maščobe izgubile ženske, ki so zaužile največ mlečnih proizvodov.

Pri tem je treba omeniti, da znanstveniki maščobo okrog trebuha definirajo kot maščobo, ki obkroža vitalne organe, in ne kot maščobno tkivo, ki se nahaja pod kožo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.