Magazin
85 ogledov

S katero vadbo nad celulit?

kolebnica
1/10
Žurnal24 main
Gibanje ima za zdravje izreden pomen. Telesna aktivnost pa je nujna tudi v borbi proti celulitu. Dobrodošlo je kakršnokoli gibanje, a nekatere oblike vadbe celulit napadajo še nekoliko uspešneje.

Osvežite si spomin, izberite pravo vadbo, ki bo maščobne blazinice na nogah, bokih in trebuhu najučinkoviteje topila, in izkoristite lepe praznične dneve.

Vadbe, priporočljive v boju proti pomarančni koži, pa poglejte v galeriji.

Aerobna vadba. Med aerobno vadbo delajo mišice, telo energijo po določenem času začne črpati iz maščobnih zalog (presnova maščob se pospeši), a to še ni vse, kar koristi celulitu – pospešita se tudi krvni in limfni obtok, zato se odpadne snovi hitreje odplavljajo.

Vaje za moč. Ustrezna prehrana (ne pozabite na beljakovine) in vaje za moč počasi vodijo do več mišične mase. Mišice kurijo več kalorij kot maščobe ter telo oblikujejo in učvrstijo. Videz pomarančne kože se omili.

Redno in vztrajno. Telovadite redno (če večji del dneva presedite, poskusite vsak dan vsaj pol ure hoditi) in vsaj pol ure (upoštevajte svoje zmožnosti in ne pretiravajte), bodite vztrajni in boj proti celulitu dopolnite z masažami in anticelulitnimi kremami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.