Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Nakit, ki opozori, če ste predolgo na soncu

zapestnica June Youtube
Pariško podjetje je izumilo nekakšno zapestnico, ki vam med nošenjem pove, če ste predolgo na soncu.

V začetku januarja se je v Las Vegasu odvijal sejem International Consumer Electronics Show, kjer so podjetja z vsega sveta predstavila svoje novosti, ki naj bi spremenile letošnje leto. Na tem sejmu so med drugim predstavili tudi pametno zobno ščetko, o kateri smo že pisali, pozornost pa je pritegnila tudi zapestnica, ki vam pove, če ste bili predolgo na soncu.

Zapestnica June, ki jo je izdelalo pariško podjetje Netatmo, ima senzorje, ki zaznajo UV-žarke in njihovo moč, zapestnica pa vam prek aplikacije na mobilnem telefonu sporoči, kako dolgo ste jim bili izpostavljeni. Aplikacija bo izračunala, kako dolgo ste lahko še na soncu, ob tem pa bo upoštevala vaš tip kože.

June je izdelana kot zapestnica, kot del nakita, oblikovala pa jo je Camille Toupet, ki je v preteklosti sodelovala z znamkama Louis Vuitton in Cartier. V prodajo bo šla v drugi polovici leta, njena cena pa bo 99 ameriških dolarjev (približno 71 evrov). Nosilo se jo bo lahko kot zapestnico ali broško. Kako deluje, si oglejte tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.