Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Naličite zagorelo polt

Poletno sijoče! (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Poletna barva polti zahteva drugačno ličenje. Naučite se trikov ličenja zagorelega obraza.

Ličila, ki ste jih uporabljali do zdaj, so za najtoplejše mesece v letu pretežka. Poleg tega, da se zaradi visokih temperatur potite, vaša koža na soncu tudi spremeni barvo, in kar naenkrat preizkušena formula ličenja ne deluje več. Spoznajte zlata pravila poletnega ličenja!

Puder zamenjajte z obarvano kremo
Prijetno zagorela polt pudra ne potrebuje več, saj je že sama po sebi lepa. Ličila kljub temu potrebujejo podlago, zato namesto pudra uporabite obarvano kremo. Če vsebuje zaščitni faktor, še toliko bolje. Nanesite jo v tankem sloju in enakomerno ter tako kot pri pudru zabrišite robove. Pazite, da je odtenek čim bolj podoben tenu vaše kože. Poleti je na ogled postavljate veliko več, zato bo razlika med umetno in pravo barvo še opaznejša.

Svetleča senčila za oči
Temne mat barve so stvar jeseni in zime, zato jih takoj pospravite v kot svoje omarice za ličila, kjer bodo počakale na konec poletja. Tako oči kot tudi zagorela lička boste na naraven način poudarili z izbiro svetlikajočih se in svetlih ličil. Prednost dajte zlatim, bronastim in rjavim odtenkom. Lahko si dovolite nekaj drobnih bleščic, vendar ne pretiravajte, saj je dovolj nežno svetlikanje.

Na ustnicah le glos
Vaš obraz sije že sam po sebi, ob temnejši barvi kože pa je tudi vaš nasmeh videti lepši in bolj bel. Ustnice zato ne potrebujejo še posebnega poudarka v obliki močne mat šminke. Dovolj bo, da nanje nanesete lahek prosojen glos v barvi kože. Izjemoma, in le kadar ste si oči poudarili samo z maskaro, si lahko privoščite živahnejšo barvo glosa. Tudi tu izbirajte svetle in svetleče odtenke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.