Magazin > Lepota & telo
90 ogledov

Namig za likanje las

lasje Shutterstock
Je likalnik za lase redni pripomoček pri urejanju pričeske? Potem vam bodo prav prišli spodnji nasveti.

Pri likanju las morate pramen z glavnikom ves čas držati vzporedno z likalnikom. Las bo pod pravilno napetem loku sploščen in se bo svilnato svetil,” svetuje frizer Matija Mirage. Poudarja, da če pramen primete prosto po občutku in so lasje med seboj prepleteni, boste veliko lasnih lusk polomili, kar sčasoma privede do cepljenja las.

Čisti in suhi

Lasje naj bodo pred likanjem sveže oprani in dobro posušeni. Pred likanjem lahko uporabite serum za ravnanje las in sredstvo za zaščito pred vročino. Oboje enakomerno porazdelite po laseh. Pred likanjem nikar ne uporabljajte raznih negovalnih olj, če že, olje za lesk nanesite po končanem likanju.

Ne prevroče, po pramenih

Previdno tudi s temperaturo, ki naj ne bo previsoka, saj boste s tem lase “žgali”. Likanje bo uspešno že z manjšo temperaturo.

Tudi če se vam mudi, ne likajte preširokih pramenov, saj rezultat ne bo takšen, kot bi si želeli. Likajte tanjše pramene, širine od centimetra do dveh,” dodaja frizer David Vuzem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.